m
Guest tycker du ska spela Wolfenstein: The New Colossus och stödja svensk spelutveckling!
Petsson skriver om tv-spel i allmänhet och retrospel i synnerhet på Spelbloggen
Develoop tycker du ska prenumerera på fototidningar
Marwin vill tipsa om sin event/spel-inriktade YouTube-kanal HEJSAN.TV
Paul rekommenderar verktyget IPIP för utvecklare
Anders vill att du ska kolla in en stor LEGO-utställning i Huskvarna 28/29 april
Linus vill tipsa om färska fotografier tagna med kommande OnePlus 6
Philip vill tipsa om sin tech-blogg
Vill du också synas här?

Skor

37.2°
+
John Johansson
0

Reebok

I samarbete med John Maeda

Reebok lanserar i augusti 2008 skor med John Maeda, världskände grafiska designern, som för Reebok har designat prints på skorna: Reebok Freestyle High, Reebok Ventilator och Reebok Pump Fury. John Maeda arbetar förutom med grafisk design även med digital media och verkar som professor i digital media på Massachusetts Institute of Technology i US…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Reebok, John Maeda
37.0°
+
John Johansson
0

Vans

"CMYK" Pack

Vans har släppt deras modeller Era, Sk8 Hi och Mt. Edition Mid i en intressant färgkombination. Vid första anblick kan man tro att det är CMYK-färgerna; Cyan, Magenta, Yellow, Key color (svart) som är temat men så ser man att det är lila, gröna och orangea skosnören och även inuti är det lila och grönt. Finns nu hos ABC-Mart där all information ä…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Vans,
36.9°
+
John Johansson
0

Clae

2008 Summer Collection Preview

Här kommer en andra förtitt på Claex27s kommande sommarkollektion. Den lila skon är nog en x27Rollinsx27, den har vi sett förut (här), sen är det även en Cousteau (grön) och en Parker (röd). Dyker upp i butik inom några veckor.
Läs mer om Skor, Clae,
37.2°
+
John Johansson
0

DC Shoes

Life Collection

DC Shoes har presenterat 2st nya modeller som är en del av deras (nu 7år gamla) x27Life Collectionx27, lite mer livstil mindre skate, typ. Modellerna heter Admiral High Top och Sector 7, ingen releasedatum ännu.
Läs mer om Skor, DC Shoes,
37.0°
+
John Johansson
0

Converse

Chuck Taylor All Star Light

Som alla andra släpper nu även Converse en sko i färgen guld (de har iofs släppt skor i guld tidigare). Modellen heter x27All Star Lightx27 och kan beskrivas som en modifierad Chuck Taylor. Priset hamnar på runt 400kr ($62), den ska även finnas som low-cut men har inte hittat några bilder på den ännu.
Läs mer om Skor, Converse,
37.2°
+
John Johansson
0

Shmack

2008 Footwear Collection

Skomärket Shmack är efter förra årets succé tillbaka med en ny kollektion. Eftersom deras hi-top modell sålt bäst är det den som fått största fokusen i årets line-up. 2st modeller (kanske ska dyka upp fler) har än så länge presenterats; x27The Hatchetx27 och x27The Crowbarx27, de har släppts i massor av olika färger och material.
Läs mer om Skor, Shmack,
37.1°
+
John Johansson
0

Tommie Smith x Puma

Clyde Pack

Ännu ett intressant samarbete från Puma, den här gången med den legendariske sprintern Tommie Smith som blev känd när han år 1968 vann 200-metersloppet i OS/Mexico. 4st väldigt snygga modeller har släppts, kolla fler detaljerade bilder hos La MJC
Läs mer om Skor, Puma, Tommie Smith
37.0°
+
John Johansson
0

Cassette Playa for Swear

Ett intressant samarbete med annorlunda resultat

Här är ett intressant samarbete mellan två london-baserade märken. Det är skomärket Swear som låtit Cassette Playa släppa loss på 3st olika modeller och det är inte vackert, men det är typiskt Cassette Playa. Modellerna heter Playa 01, Playa 02 och Playa 03 och man kan väl säga att sulan växer mer och mer för varje modell.
Läs mer om Skor, Cassette Playa, SWEAR
37.0°
+
John Johansson
0

Vans Classics

2008 Fall Collection Era | Half Cab

Några av Vans höstmodeller finns redan att köpa hos japanska Rakuten. Det är den låga x27Erax27 och x27Half Cabx27 i snygga färgerna; x27Espresso blackx27, x27Aurora redx27 och x27Goldenrod yellowx27. Klassiska och snygga modeller utan krusiduller.
Läs mer om Skor, Vans,
37.0°
+
John Johansson
0

Alife

Everybody Mid Lux Tweed

Här får ni en liten förtitt på Alifex27s lin-up inför hösten, det är en x27Everybody Midx27 i tweed för den där lite mer sofistikerande känslan. Mer från Alife dyker väl antagligen upp närmare hösten. PS. Caliroots började sin rea denna veckan och dom har några snygga Everybody Low/Mid/High på rea här.
Läs mer om Skor, Alife,
37.0°
+
John Johansson
0

Pierre Hardy

Colorama 2

Här är uppföljaren till Pierre Hardyx27s sko Colorama, som har fått det fantasifulla namnet; x27Colorama 2x27. En intressant blandning av olika discoinspirerade metallicfärger, släpps i 2500ex i följande butiker: Paris - PIERRE HARDY London - Dover Street Market Berlin – The Corner New York - Barney’s Tokyo - Isetan Saint Petersbourg - Day & Nigh…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Pierre Hardy,
37.1°
+
John Johansson
0

Nike PhotoiD

Ny MMS-tjänst från NikeiD

Nike har nu vidareutvecklat deras x27Nike iDx27 -kampanj och presenterar en ny tjänst vid namn x27Nike PhotoiDx27. Det är en mobiltjänst som analyserar korten du tar med din telefon och använder de två vanligaste färgerna i dina kort för att sedan ta fram en skodesign som matchar kortet. Det verkar lite konstigt men korten skickas alltså från din …
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Nike,
37.2°
+
John Johansson
0

Puma x Atmos x Mitsuaki Iwago

Monkey, Polar Bear, Penguin, Panda, Seal & Ibis

Puma och Atmos har samarbetat med den japanska naturfotografen Mitsuaki Iwago och släppt 6st skor inspirerade av olika utrotningshotade djur. Som ni ser på bilderna så har de tagit steget längre än att bara låta sig inspireras av mönster och färger, skorna har även fått päls m.m. (fake såklart) som liknar djuret i fråga.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Puma, Atmos, Mitsuaki Iwago
37.0°
+
John Johansson
0

Martin Margiela

22 Stripe Hi Cut Sneaker

Martin Margiela började sin karriär år 1984 som designassistent för Jean Paul Gaultier, år 1988 startade han sitt eget märke; x27Maison Martin Margielax27. AR har fått in hans senaste sko som är en Chuck Taylor-inspirerad hi-top sneaker med ett snyggt randigt mönster på, kostar ca 2000kr.
Läs mer om Skor, Martin Margiela,
37.2°
+
John Johansson
0

Supra Muska Skytop

Hos Caliroots

Supra Footwearx27s modell x27Muska Skytopx27 har som ni säkert märkt blivit omåttligt populär. Den senaste tillgängliga färgen är en silver och blå/turkos som nu dykt upp hos Caliroots. Kostar 1499kr.
Läs mer om Skor, Supra Footwear,
37.1°
+
John Johansson
0

3:33 Footwear

Spring/Summer 2008

Andrew Reynolds skomärke 3:33 har släppt några nya modeller som dykt upp hos en utav New Yorkx27s bästa butiker OAK NYC. 3st nya modeller vid namn x27grey leather floppyx27, x27black floppyx27 och x27black hughx27. Det speciella utseendet från tidigare modeller finns kvar och det ska bli väldigt intressant att se hur detta märket utvecklas i framt
Läs mer om Skor, 3:33 Footwear,
37.0°
+
John Johansson
0

Nike

Air Zoom Talache

Atmos har fått in två stycken nya färgkombinationer av Nikex27s nyaste modell x27Air Zoom Talachex27. Den har tidigare bara funnits i svarta/mörka färger men lagom till sommarn har det alltså dykt några lite gladare färger. Ni hittar samtliga färger här.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Nike, Atmos
37.0°
+
John Johansson
0

Vans Vault

Fall 2008 Collection

Vans Vault-kollektion är en lite mer exklusiv och limiterad linje som varje säsong designas/inspireras av olika duktiga konstnärer. I år har musikern/konstnären Niagara och Hot Rod tillverkaren Moon Equipped varit med och tagit fram några av skorna.
Läs mer om Skor, Vans Vault, Moon Equipped, Niagara
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas

Stockholm & Dublin

Adidas har släppt loss två gamla klassiker från 70-talet, modellerna Stockholm och Dublin som har över 30 år på nacken. Som ni ser på bilderna kommer skorna i en blå färg där Stockholm-skon har gula ränder och Dublin-skon har en orange/röd färg på ränderna. Butiken End ska få in skon i början på Juli men tar redan emot förbeställningar.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas,
37.1°
+
John Johansson
0

Supra Footwear

2008 Fall Collection

Skatemärket Supra Footwear presenterade nyligen sina modeller som kommer till hösten. Inte så mycket nytt, men vad gör det, Skytop-modellen funkar fortfarande och höstens färgvariant är riktigt snygg. I kollektionen hittar man 6st signature och 6st non-signature skor. Kolla bildspelet för hela uppsättningen.
Läs mer om Skor, Supra Footwear,
37.1°
+
John Johansson
0

Marsu Homme

A/W 2008

Marsu Homme är ett skomärke från Sydney startat år 2004 av vännerna Chrissy Hammond och Amy Low. Skorna är tillverkade för hand i Italien och gjorda i känguruskinn. Säljs hos Incu.
Läs mer om Skor, Marsu Homme,
37.2°
+
John Johansson
0

SNS x Reebok

The Reebok SNS5000

Den 25 juli 2008 lanserar Reebok sitt samarbete med Stockholmsbutiken Sneakersnstuff. Det är första gången som Reebok gör ett exklusivt samarbete med en butik och resultatet av samarbetet är skon; x27The Reebok SNS5000x27 som finns i en limiterad upplaga på 300 par. Skon kostar 999 kr och varje par levereras ihop med en liten dalahäst.
Läs mer om Skor, SNS, Reebok
37.1°
+
John Johansson
0

Y-3

Boxing

En ny modell från Y-3, heter x27Boxingx27 och är inspirerad av den klassiska boxningsskon. Den kommer i en helröd variant och kostar $210. Y-3 säljs lite varstanns, bl.a. hos Paul & Friend i NK. Kolla in samtliga modeller från kollektionen på hemsidan.
Läs mer om Skor, Y-3,
37.0°
+
John Johansson
0

Etnies Plus

Fall '08 Collection

Här är bilder på höstens modeller från Etnies Plus-kollektion som är deras lite mer exklusiva linje. Den innehåller en del klassiker men även några nya modeller. Färgtonerna är höstiga och materialen är gjorda att klara höstens väder. I kollektionen hittar man även en t-shirt som är ett samarbete med Engelska butiken Oi Polloi.
Läs mer om Skor, Etnies Plus, Etnies
37.2°
+
John Johansson
0

Mackdaddy x Flauge x Reebok

Reverse Jam

Japanska Mackdaddy samarbetade förra året med Reebok på en x27Reverse Jamx27 (här), nu släpper de ytterligare en variant som är betydligt mer färgglad än den tidigare. Säljs exklusivt hos Flauge. PS. Gillar ni skon finns modellen x27Reverse Jamx27 i två andra färgvarianter hos Caliroots, Shelta och SNS. …
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Reebok, Flauge, Mackdaddy
37.1°
+
John Johansson
0

Converse

Leather Jacket Chuck Taylor All Star

Converse har släppt en ny och enligt mig väldigt snygg modell. Modellen heter x27Leather Jacket Chuck Taylor All Starx27 och är som ni kanske hör på namnet inspirerad av de gamla hederliga MC-jackorna. Ännu ingen info om när den släpps eller vad den kommer kosta.
Läs mer om Skor, Converse,
37.1°
+
John Johansson
0

Onitsuka Tiger

S/S '08 Limited Editions

Onitsuka Tiger har släppt en serie limiterade skor, modellerna heter Sinotore, Saiko Runner MT och Fabre 74 och finns tillgängliga i några olika färgkombinationer. Säljes nu hos Solebox.
Läs mer om Skor, Onitsuka Tiger,
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas

Superstar 2008 Fall/Winter Preview

Adidas basketmodell Superstar är väl en av de mest kända, kanske mer på grund av vilka som bar den utanför basketplanen än på. Skorna ni ser är från Adidas höst- och vinterkollektion, tillgängliga i juli.
Läs mer om Skor, Adidas, Superstar
37.0°
+
John Johansson
0

Reebok

Sir Jam Mid Retro

En skön 90-talare från Reebok har återigen sett dagens ljus, det är modellen x22Sir Jam Mid Retrox22 som släpps i 4st olika färgkombinationer. Skon är en del i Reebokx27s Training Day kollektion och släpps i början på Juli.
Läs mer om Skor, Reebok,
36.9°
+
John Johansson
0

Converse

Fall 2008 Collection

Converse har presenterat sin kommande höstkollektion, i den hittar man modeller som Chuck Taylor All Star, All Star Light, Chuck Taylor All Star, Electronic Music, Grateful Dead, Jack Purcell Specialty, Odessa, Wave Trainer, Extensions och Converse by John Varvatos Bosey Boots. Årets kollektion har anknytningar till musiken, först och främst elect…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Converse,
37.0°
+
John Johansson
0

Gourmet

Nytt märke hos Shelta

Göteborgsbutiken Shelta har lyckats få in skorna från de omtalade italienamerikanska märket Gourmet baserad i Los Angeles. Modellen heter x27Santox27 och är gjord i canvas med nogranna detaljsömmar, en semivulkad sula och NFN-logga bak (Not For Nothing). Skorna kommer i en utdragbar låda, med extra skosnören i annan färg, samt två gympapåsar med G…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Gourmet,
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas Originals

Campus Vintage Lux

En ny sko från Adidas Originals är på väg att släppas. Modellen heter x27Campus Vintage Luxx27 och är en uppdaterad och lyxigare version av deras tidigare Campus. Den är gjord i mocka och läder och har snygga detaljer i guld, även innersulan är gjord i läder. Släpps i slutet på denna veckan.
Läs mer om Skor, Adidas Originals,
37.0°
+
John Johansson
0

Supra Footwear

Holiday ‘08 Preview

Här är en liten förtitt på de kommande modellerna från Supra Footwear. Väldigt snyggt presenterat med röken och modellerna Soprano High, Skytop, Vaider, Skylow och Cali är riktigt snygga. Ingen releasedatum ännu, återkommer.
Läs mer om Skor, Supra Footwear,
37.2°
+
John Johansson
0

Tretorn

Nyheter hos Lester

Skobutiken Lester i Göteborg har fått in några nya somriga modeller från Tretorn. Modellen heter x27Tretorn Nylitex27 och kommer i en mid- och lowmodell, påminner om den från Acnex27s samarbete, väldigt snygg! Kostar 599kr, surfa in hos Lester för att se fler bilder.
Läs mer om Skor, Tretorn, Lester
37.1°
+
John Johansson
0

Nike x FC St. Pauli

Dunk Hi Premium “St. Pauli”

Nike har samarbetat med det tyska fotbollslaget FC St. Pauli från Hamburg på ett par Dunkx27s. Kan låta konstigt, men FC St. Pauli är inte ert vanliga fotbollslag, deras maskot/karaktär (som ni ser på skon) är en döskalle, kolla deras hemsida för mer info och produkter. Skon är limiterad till 500ex, Caliroots har lyckats lägga vantarna på några ex…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Nike, FC St. Pauli
37.1°
+
John Johansson
0

Djinns x DRMTM x Büro Destruct x Emil Kozak x SKWAK x Wemoto

Collab preview

Det tyska sko- och kepsmärket Djinns har ett riktigt fett samarbete på gång inför den kommande hösten. De ska ihop med artisterna, designerna och märkena; Büro Destruct, Emil Kozak, Skwak, Wemoto och Dreamteam Clothing släppa en kollektion kepsar och skor. Ett riktigt roligt samarbete med riktigt duktiga designers. Återkommer.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Djinns, DRMTM, Büro Destruct, Emil Kozak, SKWAK, Wemoto
37.0°
+
John Johansson
0

Converse

100th Anniversary 1976 Pro Leather Pack

Converse fortsätter sitt 100års-jubileum och släpper ännu en gammal klassiker på nytt. Det är modellen x27Pro Leatherx27 det handlar om, den kommer i en grön färg, med i släppet finns även ett par glasögon, knästrumpor och en t-shirt. Paketet är en slags hyllning till basketsporten klädsel där modellen användes flitigt när den kom år 1976. En lit…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Converse,
37.0°
+
John Johansson
0

Gravis x Arto Saari

Viking Hi LX Ltd

Gravis Footwear (som ägs av Burton) har den senaste tiden samarbetat med den finska skateboardåkaren Arto Saari. Tillsammans har de tagit fram en helt ny kollektion och den första skon som släpps heter x22Viking Hi LX Ltdx22. Den kommer finnas tillgänglig i helsvart (som på bilden) och i vitt med detaljer i guldfärg. Mer modeller kommer släppas i …
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Gravis Footwear, Arto Saari
37.0°
+
John Johansson
0

Supra TUF

Ny kollektion

Supra Footwear presenterade för ett tag sedan deras NS-kollektion, NS står för x27Non-Skatex27 och innehåller skor där man lagt mer tid på design än funktion, typ. Nu släpps nästa delkollektion från Supra; Supra TUF som till skillnad från NS satsar extra mycket på att göra skate-anpassade skor. Skorna från TUF-kollektionen ska dyka upp i butikern…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, supra,
36.9°
+
John Johansson
0

Vans

Fair Hi Skool / Lo Skool

Vans gör en storsattsning i Japan just nu, man har ett samarbete med en utav japans största skobutik ABC-Mart. Som en del i samarbetet har man släppt modellerna x27Fair Hi Skoolx27 & x27Fair Lo Skoolx27, en basicmodell som liknar Converse x27Chuck Taylorx27, iallafall lite. Finns i några olika färger, kolla in dom här och här.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Vans, Vans Japan
37.1°
+
John Johansson
0

Look Down

Handmålade Stans Smiths från Johan Nordström

Är du sugen på ett par annorlunda Adidas Stan Smiths ska du kontakta Johan Nordström. Han är elev på Berghs och hans examensarbete Look Down är nu klart. För en kostnad på 200€-500€ kan du få dig ett par handmålade Stan Smiths efter dina egna önskemål. Och vad jag kan se finns det även färdiga ex till salu på hemsidan som kostar 2300-3000kr.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Look Down, Johan Nordström, Berghs, Adidas
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas

Sunny Low & Mid

Adidas har släppt en enkel och somrig modell vid det passande namnet x27Sunnyx27. Modellen debuterade redan år 1984 men funkar även nu, ca 25 år senare. Den kommer i low- och mid-modell i färgerna blå (x2), svart och vit med små detaljer i neon.
Läs mer om Skor, Adidas,
37.1°
+
John Johansson
0

Universal Pictures x Adidas

Hellboy II: The Golden Army

Den 11 juli har Hellboy II premiär i USA, för att hypex27a filmen lite har Universal Pictures samarbetat med Adidas och gjort två stycken väldigt exklusiva skor. Det är modellerna x27Forum Midx27 och x27Stan Smith Midx27 som fått agera reklampelare för filmen. Båda skorna släpps i limiterad upplaga och kommer finnas tillgängliga i Adidas-butiker w…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Universal Pictures, Adidas, Hellboy
37.1°
+
John Johansson
0

A.R.C x Lacoste

Ardeur

A.R.C (Alife Rivington Club) fortsätter att pumpa ut produkter från samarbeten med alla möjliga märken, det senaste är ett med Lacoste. Tillsammans har de fräshat upp Lacoste gamla modell x27Ardeurx27 och släppt den i 4st snygga färger. Finns att förbeställa hos LimitEditions
Läs mer om Skor, Alife, Lacoste, A.R.C
37.0°
+
John Johansson
0

Alife

Flourescent pack

Alifex27s populära modell; x27Everybody Highx27 har dykt upp i några riktigt sköna 80-talsfärger. Skorna finns i färgerna gul, grön, blå, röd och heter x22The Flourescent packx22. Tillgängliga hos SixFeetDown nu i båda dam- och herrstorlekar. Dyker väl upp på hemsidan inom kort, återkommer
Läs mer om Skor, Alife, Caliroots
37.0°
+
John Johansson
0

Supreme x Vans

2008 Spring/Summer Footwear

I slutet på förra månaden släpptes skon från Bad Brains och Supreme (här), skon va en Sk8-Hi från Vans. Redan nu är det dags för Supreme att samarbeta med Vans igen (förmodar att det tidigare samarbetet blev en stor succé). Det är Vans modeller Chukka och Half-Cab som fått ett cleant utseende i snygga färger. Lär bli ett ordentligt sug efter des…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Supreme, Vans
37.0°
+
John Johansson
0

Sneaky Steve

Höstkollektionen 2008

Den nya höstkollektionen från svenska sneakermärket Sneaky Steve bjuder på massor av snygga modeller för alla smaker. Inspirationen från 80-talet finns kvar, men denna gång är det klassisk glamhårdrock mixat med en sofistikerad stil för att skapa spännande och snygga konstraster i kollektionen. Från nitar och läder till den klassiska sneakern i k…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Sneaky Steve,
37.2°
+
John Johansson
0

Yo! MTV Raps x Puma

First Round, RS-100 och Match

Här är skorna från de senaste samarbetet mellan Yo! MTV Raps och Puma. De båda har ju jobbat ihop tidigare och den här gången är det modellerna First Round, RS-100 och Match som fått sig en makeover. Snygga färger och mönster, modelen First Round sticker ut lite extra med den coola Yo! MTV Raps -loggan på tungan. För er som inte vet så är Yo! MTV…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Yo! MTV Raps, Puma, MTV
37.2°
+
John Johansson
0

Puma

Roma 68

Puma har återigen börjat tillverka sin klassiska modell x27Romax27 från 1968. Släppet är för att ära alla Roma-fans och 1968 års vinnare av EM; Italien.
Läs mer om Skor, Puma,
37.0°
+
John Johansson
0

Sneaker Swap Meet XXL!

24 maj, 11.00-18.00

Lördag 24 maj är det återigen dags för Caliroots x27Sneaker Swap Meetx27. Denna gången är det ännu fler privata samlare/säljare och leverantörer på plats! Kolla in rariteter och fynda på klassiska modeller från några av Sveriges bästa samlingar och nästa års provkollektioner från de stora sneakermärkena! Mer info hos Caliroots Blog.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Caliroots,
37.2°
+
John Johansson
0

Y-3

Hayworth II Mid

Ännu en ny modell från Y-3; x22Hayworth II Midx22, en uppdaterad version på deras första Hayworth Mid som kom för ett tag sedan. Hayworth II Mid släpps den 15 juli och hamnar på ca 1700kr ($270)
Läs mer om Skor, Y-3, Yohji Yamamoto
37.1°
+
John Johansson
0

Nike

Dunk High Octagon Quilted Color Pack

Nikex27s modell x27Nike Dunkx27 har fått mycket uppmärksamhet det här året, den hade ju någon slags re-release i början på året. På bilderna ser ni den senaste versionen av x22The Dunkx22 som kommer i flera starka färger. Linjen heter x27Octagon Quilted Color Packx27 och kollar man på tungan ser man något som kan vara de olympiska ringarna. OS i …
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Nike,
37.0°
+
John Johansson
0

Vans x HUF

Satin Pack

Om ni som jag gillade skorna från Vans och Properx27s samarbete (här), kommer ni nog gilla dessa snygga SK-8 HIx27s som är ett samarbete mellan Vans och HUF. Skorna är gjorda i ett snyggt glänsande material och kommer i färgerna; svart, blå, röd och silver. Ännu ingen information om när de släpps. Kolla källan för mer info.
Läs mer om Skor, Vans, HUF
37.0°
+
John Johansson
0

Swear x D.I.E

SS08 Collaboration

Skomärket Swear fortsätter sitt samarbetsprojekt (mer om det här) och det senaste är ett med engelska D.I.E (Denim Is Everything). Modellerna imponerar inte nått vidare men personligen är jag svag för sådana här samarbeten. Swear har tidigare samarbetat med Hummel och har även sagt att de har projekt på gång med Cassette Playa, Fred Perry och graf…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Swear, D.I.E, Denim Is Everything
37.1°
+
John Johansson
0

Puma

Puma Chute

Puma kommer att medverka med sitt x27Racing Teamx22 i Volvo Ocean Race som startar i oktober iår. För att hypex27a det lite så släpper de även en skön Ocean Race-inspirerad sommarsko vid namn x27Puma Chutex27. Tillgänglig i svart, vitt och blått. Kostar 599kr hos Sneakersx27nx27stuff
Läs mer om Skor, Puma,
37.0°
+
John Johansson
0

Y-3

Honja Hi

Y-3x27s Honja Hi blev direkt en succé när den introducerades förra hösten och har sedan dess släppts i många olika utseenden och material. Kolla in några av dom här. När höst- och vinterkollektionen släpps efter sommaren så kommer såklart en ny variant av Honja Hi som ni kan se på bilderna. Ser väldigt bra ut. Jag var själv och testade en svart H…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Y-3,
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas Skateboarding

Summer '08 Collection

Här är skorna från Adidas Skateboardingx27s sommarkollektion, modellerna som ingår är; Roster Mid, 2st Superstars, 2st Gazelles (varav en är designad av Mark Gonzales) och 2st Campus Vulc. Med i kollektionen finns även en hoodie designad av Mark Gonzales.
Läs mer om Skor, Adidas Skateboarding, Adidas
37.0°
+
John Johansson
0

Converse

100-årsjubileum! (1908-2008) forts.

Converse 100-årsjubileum fortsätter och de senaste skorna att åter igen få se dagens ljus är Chuck Taylor All Star-modellerna; x27Pumpsx27, x27Eye-Popx27 och x27With-Pipingx27. Tillgängliga i flera olika färger och släpps den 10 Juni. Surfa in på Converse jubileumssida för mer modeller och information. Har du ingen aning om vad detta är? Läs mina…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Converse,
37.0°
+
John Johansson
0

Lacoste

Rene Sneaker

Lacoste fyller 75år i år och för att fira det släpper de massor av produkter, bland annat den klassiska skomodellen x27Renex27. Skon Rene har fått sitt namn efter René Lacoste (grundaren) och släpptes första gången år 1963, nu är den åter i pruduktion och släpps i vad som verkar vara sommarens hetaste färger; monoton -blå. -röd, -gul och -grön. P
Läs mer om Skor, Lacoste,
37.1°
+
John Johansson
0

DVS Luxe

Summer/Fall 2008

Skatemärket DVS Luxe är tillbaka med en ny kollektion. Den innehåller några skor, bl.a. nyheterna x27Standard Lox27 & x27Standarnd Hix27 som ser väldigt snygga ut. Även fast den mesta tiden läggs på skorna finns det även en liten samling kläder. I denna kollektionen hittar man även ett intressant samarbete med glasögonmärket Ray Ban. DVS Luxe har
Läs mer om Skor, DVS Luxe,
37.1°
+
John Johansson
0

Supra Footwear

Skytop 413 Silver

Kanske inte så aktuellt för oss svenskar, men Supra Footwear ska släppa den här skönheten om några dagar (10 maj) i USA. Modellen är en Skytop och den släpps till elva utvalda butiker och varje butik får 30 par vardera, alltså är skon limiterad till 330ex. Namnet x22413 Silverx22 kommer från Factory 413 som är lokaliserad i Los Angeles, Kalifornie…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Supra Footwear,
37.1°
+
John Johansson
0

Hollywood

Vår- och sommarskates

Nu har Hollywood fått in sin vår- och sommarleverans med skates! 5st olika grafiker i ett flertal olika storlekar och kostar 399:-. Grafiken står Nils Carlzon och Fredrik Santos för. Samtliga 5 brädor finns att köpa hos Hollywood.se eller i deras markbutiker som går att hitta lite överallt i Sverige.
Läs mer om Skor, Hollywood,
36.8°
+
John Johansson
0

Y-3

SS08, del 2

För några veckor sedan visade jag ju en liten förtitt på skomodellerna från Y-3x27s vår- och sommarkollektion. Nu har det dykt upp ytterligare några modeller. Y-3 kollektionen firar i år femårsjubileum och framgångarna med Yohji Yamamot har varit stora.
Läs mer om Skor, Y-3,
36.9°
+
John Johansson
0

Creative Recreation

Nya modeller hos 111Vox

Creative Recreation, sneakermärket som startades år 2002 i Orange County, Kalifornien, har dykt upp hos 111Vox. Creative Recreation är väldigt dyrt i inköp vilket gör att butikerna inte har råd (prioriterar annat) att köpa in så många modeller därför får man kolla runt lite för att se så många som möjligt. Idag hittar man Creative Recreation hos
Läs mer om Skor, Creative Recreation,
37.0°
+
John Johansson
0

430 x Saucony

Master Court 3 Hi Toppo

Japanska BMX-teamet har ihop med skomärket Saucony släppt en rätt rolig sko vid namn x27Master Court 3 Hi Toppox27. tillgänglig i 3 olika färgkombinationer. Visst, den påminner mycket om Vans SK8-Hi men blir man sugen på något lite roligare än den modellen så är ju detta ett bra alternativ.
Läs mer om Skor, 430, Saucony
37.0°
+
John Johansson
0

PF Flyers

WashedDownLuxe, Spring 2008 Lookbook

Skomärket PF Flyers startades redan år 1937 men deras stora genomslag fick de på 50/60-talet. År 1972 försvann intresset för märket och köptes upp av Converse, dom fick dock aldrig riktigt igång märket och år 2001 såldes det till New Balance som idag styr all produktion. Deras vårkollektion kan man kolla in i lookbooken som nu är släppt på hemsida…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, PF Flyers,
37.0°
+
John Johansson
0

Wings + Horns

S/S '08 Sneakers

Butiken Nomad i Kanada har fått in de senaste skorna från Wings + Horns. Precis som deras kläder så är skorna simpla och riktigt fräsha, inga konstigheter. Tyvärr finns inte Wings + Horns i Sverige, faktum är att det finns bara en butik utanför USA/Kanada som säljer märket, det är butiken a too i Birmingham.
Läs mer om Skor, Wings + Horns,
37.1°
+
John Johansson
0

Clae

Summer 2008 Preview

Det är inte lätt som sneakermärke att slå igenom på den hårda marknaden som ägs av jättar som Nike, Adidas, Reebok, Puma m.fl. Men Clae Footwear har sedan de startade år 2001, tagit hem priset för “Best Men’s Footwear Collection” från x27Sportswear International Fashion Awardx27 och deras höstkollektion som kom 2007 fick stor uppmärksamhet i x22sne…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Clae,
37.1°
+
John Johansson
0

Nike

Terminator Quickstrike

För er som såg Nikex27s färglada AF1x27s (dam) och blev sugna på något liknande kommer nu modellen x27Terminator Highx27 i riktigt snygga färger för herr. Färgvalen på skorna är inspirerade av OS-ringarnas färger; blå, röd, grön, gul och svart. De två sistnämnda har dock inte dykt upp ännu, lär väl göra det inom kort. Finns i butik om några dagar
Läs mer om Skor, Nike,
37.1°
+
John Johansson
0

Spring Court

B2 Suit Stripes

Skobutiken Lester i Göteborg har fått in en väldigt snygg modell från franska Spring Court, en basketsko i bomull vid namn x22B2 Suit Stripesx22, kostar 899:- Vill ni veta mer om Spring Court kan ni läsa mitt tidigare inlägg här.
Läs mer om Skor, Spring Court, Lester
37.2°
+
John Johansson
0

Puma

Clyde Leather Pack

Pumax27s klassiska basketsko Clyde, döpt efter den legendariske basketspelaren Walter x22Clydex22 Frazier släpptes första gången 1968 och blev då väldigt populär. Idag är Clyde en av de mest sålda och kändaste modellerna från Puma och har släppts i massor av olika utföranden. Nu har det dykt upp en variant i läder hos japanska Bingorunner och fin…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Puma,
37.1°
+
John Johansson
0

Alexander McQueen for Puma

Spring 2008

Alexander McQueen fortsätter att designa för Puma, och jag klandrar honom inte, det är ett mycket lyckat samarbete som resulterar i en del snygga och banbrytande modeller. Den senaste kollektionen har just landat hos 111Vox och bland modellerna hittar man några nya utseenden även fast de påminner mycket om höstens modeller. Från Puma har det även…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Alexander McQueen, Puma
37.0°
+
John Johansson
0

Creative Recreation

Summer '08

Creative Recreation fortsätter att växa och presenterar massor av nya modeller i sin nya sommarkollektion som finns i butik inom kort. Vill ni kolla in deras vårkollektion kan ni kika på mitt tidigare inlägg här.
Läs mer om Skor, Creative Recreation,
37.0°
+
John Johansson
0

Adidas

Concord Mid

Adidas; Concord Mid, klassikern från 80-talet som då var känd för sina vågade färger och det faktum att den var gjord i ormskinn. Nu är den tillbaka, kanske inte lika revolutionerande men färgkombinationerna tycker jag verkligen funkar. Säljs exklusivt i England bl.a. hos Size? som även har en onlinebutik.
Läs mer om Skor, Adidas, Concord Mid
37.0°
+
John Johansson
0

Kris Van Assche

Accessories/Footwear - SS08

Den belgiske designern Kris Van Assche har designat en x27High Top Sneakerx27 som ser riktigt snygg ut, kolla in snörningen. Den finns i svart och vitt plus tre metallicfärger. Han har även släppt en linje accessoarer som finns att kolla in längre bak i bildspelet.
Läs mer om Skor, Kris Van Assche,
37.0°
+
John Johansson
0

Call of the Wild x Reebook

Nightsky Boot

Londonbaserade Call of the Wild har tolkat och modiferat Reebooks klassiska x22nightskyx22 -sneaker till en hiking känga. Kängan är gjord i läder och manchester samt är goretexfodrad. Limiterad till 100 par world wide, finns nu hos Scout i Göteborg
Läs mer om Skor, Call of the Wild, Reebook, Scout
37.0°
+
John Johansson
0

Raf by Raf Simons

High Top Sneaker

Den belgiska designern Raf Simons har blivit känd bl.a. på grund av hur han blandar high-fashion med streetwear och han gör det riktigt bra. Hans senaste produkt; x27Raf by Raf Simons High Top Sneakerx27 är ännu ett bevis på hans skicklighet. En väldigt stilren sko med RAF-loggan tryckt diskret på tungan. Vill ni se fler bilder surfa in hos Oki-Ni
Läs mer om Skor, Raf by Raf Simons, Raf Simons
37.0°
+
John Johansson
0

Vans

Zapato Del Barco

Känns som vartenda skomärke gör sin version av den klassiska seglardojjan, skojätten Vans vill inte vara sämre. Deras modell heter x27Zapato Del Barcox27 och släpps i vitt och blått, kommer landa på starx under $100. Min favorit bland seglarmodellerna är fortfarande den från Shoo (här), säljs bl.a. hos Lester…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Vans,
37.1°
+
John Johansson
0

Rockwell x Alife x Patta

"RAP" Everybody Mid

Rockwell, Alife och Patta har gått ihop och redesignat Alifex27s modell x27Everybody Midx27. Den är amerikainspirerad i färgerna blå, röd och vit och är fylld med snygga detaljer. Skon heter x27RAPx27 (Rocksmith Alife Patta) och släpps i Pattax27s butik i Amsterdam den 29e april. Bifogar även en video.
Läs mer om Skor, Rockwell, Patta, Alife
37.0°
+
John Johansson
0

Vans x Undefeated

Sk8 Hi Re-Release

Vans har producerat ytterligare några skor från deras samarbete med Undefeated, dom första gick som smör så ni som vill köpa ett par, gör det nu! Skon kostar $60 och finns att köpa i Undefeatedx27s onlinebutik.
Läs mer om Skor, Vans, Undefeated
37.1°
+
John Johansson
0

Tretorn

Massor av nyheter hos 111VOX

Numera Puma-ädga Tretornx27s senaste SS08-kollektion har landat hos 111Vox och man kan hitta en del snygga och somriga modeller. Favoriten är modellen x22Marstrandx22 som kostar 900kr och är gjord i läder.
Läs mer om Skor, Tretorn,
37.1°
+
John Johansson
0

Dr. Romanelli x Converse

Join (RED)

Los Angeles-konstnären Dr. Romanelli har släppt loss på ett par Converse. Skon ingår i Bonox27s projekt (RED) och är passande nog gjord av plåster, eller det ska iallafall se så ut.
Läs mer om Skor, Dr. Romanelli, Converse
37.2°
+
John Johansson
0

Bad Brains x Supreme

Vans Sk8-Hi

Det amerikanska Hardcore Punk-bandet Bad Brains har ihop med Supreme släppt en kollektion. I kollektionen hittar vi 3st Vans Sk8-Hi, 2st t-shirts och en jacka. Ett trevligt samarbete där Vans-skorna sticker ut som de mest intressanta ur samarbetet. Släpps den 24e april i Supremex27s butiker i New York och Los Angeles.
Läs mer om Skor, Bad Brains, Supreme
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas

The Left Right Project

Adidas har uppdaterat hemsidan till deras klassiska modell x27Superstarx27 och även släppt ett litet samarbetsprojekt vid namn: x22The Left Right Projectx22. Till att börja med gjorde Adidas ett par gigantiska Superstars, sen fick klädmärket Surface to Air på östkusten den högra skon och Upper Playground på västkusten fick den vänstra. De gavs se…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas, Superstar, Surface to Air, Upper Playground
37.0°
+
John Johansson
0

Adidas

Stan Smith Slick

Hittade en intressant modell från Adidas idag när jag surfade in hos Zozotown, en Stan Smith Slick! Kanske känns lite för sent med spetsiga tår men jag tycker ändå att den funkar, frågan är om den kommer till Sverige, bara att vänta och se.
Läs mer om Skor, Adidas, Stan Smith
36.8°
+
John Johansson
0

Cheapo

Brick

Skomodellen Brick från Stockholmsbaserade varumärket Cheapo Footwear har en rejäl platåsula och finns i en massa härliga färger. Skon kostar 399 kr och finns i Blammos egna butik på Götgatan 28. Förresten så ska Cheapo tillsammans med Tjallamalla öppna en sommarbutik i Visby, till alla semesterfirande ungdomars glädje.
Läs mer om Skor, Cheapo,
37.1°
+
John Johansson
0

Puma x Santa Cruz

First Round Hi

1987 kom modellen x27First Round Hix27 från Puma och samma år skapade Jim Phillips sin x22Screaming Handx22 som blivit väldigt känd och använd på massor av produkter. Jim Phillips var under åren 1975-1990 art director hos Santa Cruz och för att hedra ett av de mest genuina skatemärkena någonsin och Jim Phillips har nu Puma designat en Santa Cruz/Sc…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, ,
37.0°
+
John Johansson
0

Adidas

Grün Collection

Adidas Grün Collection som jag skrev om här, har nu dykt upp hos Sneakers x27nx27 Stuff, de har fått in 4 modeller från skokollektionen och även lite kläder. Tyvärr inte mina färger, men visst, miljövänligt är bra!
Läs mer om Skor, Adidas, Grün Collection
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas

Doley

Lagom till sommarn släpper Adidas en kritvit enkel sko vid namn Doley. den finns tillgänglig som slip-on och med snörning. Adidas tre linjer är diskret markerade med vita sömmar. Landar snart i butik!
Läs mer om Skor, Adidas,
37.0°
+
John Johansson
0

Adidas Consortium

Nizza

Som en del av Adidas Consortium, som tidigare nämnts här, kommer ytterligare en modell vid namn Nizza. En snygg och färgglad modell med ett mönster som påminner lite om en Paul Smith-sko. Adidas Consortium-serien hittar ni hos sneakersnstuff.
Läs mer om Skor, Adidas Consortium, Adidas
37.0°
+
John Johansson
0

Fila Limited Edition Series

Silo Series

Fila känns väl inte så hett just nu, när man tänker Fila handlar det väl mest om träningsskor och inte snygga sneakers. Men nu har Fila gjort en sattsning på sin sneakeravdelning och släppt sin kollektion x22Silo Seriesx22. Kollektionen är dock limiterad och vissa skor är nästan omöjliga att få tag på. Men detta lär bara vara början på någon stor
Läs mer om Skor, Fila,
37.1°
+
John Johansson
0

Nike

AF1 Color Pack

En liten update på dom färglada Air Force 1x27s från Nike som jag skrev om förra fredagen, den har dykt upp hos butiken Kix-Files och finns i ytterligare en färg, blå. Detta är som sagt en dammodell och den kostar ca 750kr från USA.
Läs mer om Skor, Nike,
37.0°
+
John Johansson
0

Converse

Sea Star Ox

Förra året fick sig seglarskon en ny chans, med många intressanta tolkningar av den från olika märken. Nu var det dags för Converse att släppa sin version, den heter Sea Star Ox och finns vitt eller marinblått. Dyker väl snart upp i butik. Gillar ni seglarskor tycker jag ni ska ta en titt på märket Shoo som har en riktig snygg modell, finns hos Le
Läs mer om Skor, Converse,
37.0°
+
John Johansson
0

Onitsuka Tiger x Mini

R55

Japanska skomärket Onitsuka Tiger har ihop med biltillverkaren Mini tagit fram en sko för att fira releasen av deras nya modell Mini Clubman. Modellen heter R55 och släpps i tre stycken olika färgalternativ.
Läs mer om Skor, Onitsuka Tiger, Mini
37.1°
+
John Johansson
0

Undercover

Urcrism Chukka

En ny intressant modell från Undercover har dykt upp hos SlamJam, modellen heter Urcrism Chukka och finns tillgänglig i 4st färger.
Läs mer om Skor, Undercover,
37.0°
+
John Johansson
0

Creative Recreation

Många nya modeller

Creative Recreationx27s modell Dicoco har dykt upp hos skobutiken Urbana. En riktigt kul modell för den som vill sticka ut lite. Kostar 1650kr. Update: Urbana har fått in ytterliga två modeller, väldigt snygga. Vill ni ha större utbud surfa då in till butiken Tobi , dom har fått in ytterligare några modeller. Vill ni handla i butik säljs Creative…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Creative Recreation, Urbana, Tobi
37.5°
+
John Johansson
0

Yum Yum

FW08

Yum Yum är ett litet skomärke från Italien, dras hemsida ligger nere för tillfället så jag har inte så mycket information om dom. Bilderna är från deras myspace-sida, återkommer om jag hittar mer info.
Läs mer om Skor, Yum Yum,
37.0°
+
John Johansson
0

Shoe Master

Vol.9

Den japanska tidsskriften x27Shoe Masterx27 har nu släppt sitt nionde nummer och det bjuds på reportage och bilder på många intressanta skor. Några av skorna som visas upp är från samarbeten som; COMME des GARCONS x Visvim, Supreme x Bad Brains x Vans, Tatami(r) x A Bathing Ape. Tillgänglig nu i Japan.
Läs mer om Skor, Shoe Master, Supreme, Vans
37.3°
+
John Johansson
0

Nike

Rock & Roll Pack

Några riktigt hårda skor från Nike har dykt upp, x22The Rock & Roll Pack“ innehållande två stycken modeller; x22Terminator High Supremex22 och “Vandal High Premiumx22. De va på tal redan för några månader sedan här, och nu har de bekräftats att dessa kommer släppas. Det handlar om en x22worldwide releasex22 så räkna med att de dyker upp i Sverige…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Nike,
37.1°
+
John Johansson
0

Puma

Unlimited Hi & Lo

Pumax27s modell Unlimited Hi & Lo presenterades första gången 1991, nu har Mita Sneakers fått in de båda klassikerna. Skon har fått sig några uppdateringar bl.a. nya färger och nytt material, krokodilskinn. Båda modellerna kommer i 3st olika färgvarianter.
Läs mer om Skor, Puma,