m
Det första fantastiska andetaget efter en lungtransplantation
Donera mera! 
82.6°
+
Roger Åberg
0

Skor

37.2°
+
John Johansson
0

Reebok

I samarbete med John Maeda

Reebok lanserar i augusti 2008 skor med John Maeda, världskände grafiska designern, som för Reebok har designat prints på skorna: Reebok Freestyle High, Reebok Ventilator och Reebok Pump Fury. John Maeda arbetar förutom med grafisk design även med digital media och verkar som professor i digital media på Massachusetts Institute of Technology i USA. Av tidningen ID har han blivit utsedd till en av världens 50 mest betydelsefulla grafiska designe...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Reebok, John Maeda
37.0°
+
John Johansson
0

Vans

"CMYK" Pack

Vans har släppt deras modeller Era, Sk8 Hi och Mt. Edition Mid i en intressant färgkombination. Vid första anblick kan man tro att det är CMYK-färgerna; Cyan, Magenta, Yellow, Key color (svart) som är temat men så ser man att det är lila, gröna och orangea skosnören och även inuti är det lila och grönt. Finns nu hos ABC-Mart där all information är på japanska, tyvärr....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Vans,
36.9°
+
John Johansson
0

Clae

2008 Summer Collection Preview

Här kommer en andra förtitt på Claex27s kommande sommarkollektion. Den lila skon är nog en x27Rollinsx27, den har vi sett förut (här), sen är det även en Cousteau (grön) och en Parker (röd). Dyker upp i butik inom några veckor.
Läs mer om Skor, Clae,
37.2°
+
John Johansson
0

DC Shoes

Life Collection

DC Shoes har presenterat 2st nya modeller som är en del av deras (nu 7år gamla) x27Life Collectionx27, lite mer livstil mindre skate, typ. Modellerna heter Admiral High Top och Sector 7, ingen releasedatum ännu.
Läs mer om Skor, DC Shoes,
37.0°
+
John Johansson
0

Converse

Chuck Taylor All Star Light

Som alla andra släpper nu även Converse en sko i färgen guld (de har iofs släppt skor i guld tidigare). Modellen heter x27All Star Lightx27 och kan beskrivas som en modifierad Chuck Taylor. Priset hamnar på runt 400kr ($62), den ska även finnas som low-cut men har inte hittat några bilder på den ännu.
Läs mer om Skor, Converse,
37.2°
+
John Johansson
0

Shmack

2008 Footwear Collection

Skomärket Shmack är efter förra årets succé tillbaka med en ny kollektion. Eftersom deras hi-top modell sålt bäst är det den som fått största fokusen i årets line-up. 2st modeller (kanske ska dyka upp fler) har än så länge presenterats; x27The Hatchetx27 och x27The Crowbarx27, de har släppts i massor av olika färger och material.
Läs mer om Skor, Shmack,
37.1°
+
John Johansson
0

Tommie Smith x Puma

Clyde Pack

Ännu ett intressant samarbete från Puma, den här gången med den legendariske sprintern Tommie Smith som blev känd när han år 1968 vann 200-metersloppet i OS/Mexico. 4st väldigt snygga modeller har släppts, kolla fler detaljerade bilder hos La MJC
Läs mer om Skor, Puma, Tommie Smith
37.0°
+
John Johansson
0

Cassette Playa for Swear

Ett intressant samarbete med annorlunda resultat

Här är ett intressant samarbete mellan två london-baserade märken. Det är skomärket Swear som låtit Cassette Playa släppa loss på 3st olika modeller och det är inte vackert, men det är typiskt Cassette Playa. Modellerna heter Playa 01, Playa 02 och Playa 03 och man kan väl säga att sulan växer mer och mer för varje modell.
Läs mer om Skor, Cassette Playa, SWEAR
37.0°
+
John Johansson
0

Vans Classics

2008 Fall Collection Era | Half Cab

Några av Vans höstmodeller finns redan att köpa hos japanska Rakuten. Det är den låga x27Erax27 och x27Half Cabx27 i snygga färgerna; x27Espresso blackx27, x27Aurora redx27 och x27Goldenrod yellowx27. Klassiska och snygga modeller utan krusiduller.
Läs mer om Skor, Vans,
37.0°
+
John Johansson
0

Alife

Everybody Mid Lux Tweed

Här får ni en liten förtitt på Alifex27s lin-up inför hösten, det är en x27Everybody Midx27 i tweed för den där lite mer sofistikerande känslan. Mer från Alife dyker väl antagligen upp närmare hösten. PS. Caliroots började sin rea denna veckan och dom har några snygga Everybody Low/Mid/High på rea här.
Läs mer om Skor, Alife,
37.0°
+
John Johansson
0

Pierre Hardy

Colorama 2

Här är uppföljaren till Pierre Hardyx27s sko Colorama, som har fått det fantasifulla namnet; x27Colorama 2x27. En intressant blandning av olika discoinspirerade metallicfärger, släpps i 2500ex i följande butiker: Paris - PIERRE HARDY London - Dover Street Market Berlin – The Corner New York - Barney’s Tokyo - Isetan Saint Petersbourg - Day & Night Hong Kong Beijing - On Pedder...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Pierre Hardy,
37.1°
+
John Johansson
0

Nike PhotoiD

Ny MMS-tjänst från NikeiD

Nike har nu vidareutvecklat deras x27Nike iDx27 -kampanj och presenterar en ny tjänst vid namn x27Nike PhotoiDx27. Det är en mobiltjänst som analyserar korten du tar med din telefon och använder de två vanligaste färgerna i dina kort för att sedan ta fram en skodesign som matchar kortet. Det verkar lite konstigt men korten skickas alltså från din telefon via MMS till Nikex27s PhotoiD-hemsida och inom några sekunder får du en länk till den skon s...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Nike,
37.2°
+
John Johansson
0

Puma x Atmos x Mitsuaki Iwago

Monkey, Polar Bear, Penguin, Panda, Seal & Ibis

Puma och Atmos har samarbetat med den japanska naturfotografen Mitsuaki Iwago och släppt 6st skor inspirerade av olika utrotningshotade djur. Som ni ser på bilderna så har de tagit steget längre än att bara låta sig inspireras av mönster och färger, skorna har även fått päls m.m. (fake såklart) som liknar djuret i fråga....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Puma, Atmos, Mitsuaki Iwago
37.0°
+
John Johansson
0

Martin Margiela

22 Stripe Hi Cut Sneaker

Martin Margiela började sin karriär år 1984 som designassistent för Jean Paul Gaultier, år 1988 startade han sitt eget märke; x27Maison Martin Margielax27. AR har fått in hans senaste sko som är en Chuck Taylor-inspirerad hi-top sneaker med ett snyggt randigt mönster på, kostar ca 2000kr.
Läs mer om Skor, Martin Margiela,
37.2°
+
John Johansson
0

Supra Muska Skytop

Hos Caliroots

Supra Footwearx27s modell x27Muska Skytopx27 har som ni säkert märkt blivit omåttligt populär. Den senaste tillgängliga färgen är en silver och blå/turkos som nu dykt upp hos Caliroots. Kostar 1499kr.
Läs mer om Skor, Supra Footwear,
37.1°
+
John Johansson
0

3:33 Footwear

Spring/Summer 2008

Andrew Reynolds skomärke 3:33 har släppt några nya modeller som dykt upp hos en utav New Yorkx27s bästa butiker OAK NYC. 3st nya modeller vid namn x27grey leather floppyx27, x27black floppyx27 och x27black hughx27. Det speciella utseendet från tidigare modeller finns kvar och det ska bli väldigt intressant att se hur detta märket utvecklas i framtiden.
Läs mer om Skor, 3:33 Footwear,
37.0°
+
John Johansson
0

Nike

Air Zoom Talache

Atmos har fått in två stycken nya färgkombinationer av Nikex27s nyaste modell x27Air Zoom Talachex27. Den har tidigare bara funnits i svarta/mörka färger men lagom till sommarn har det alltså dykt några lite gladare färger. Ni hittar samtliga färger här....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Nike, Atmos
37.0°
+
John Johansson
0

Vans Vault

Fall 2008 Collection

Vans Vault-kollektion är en lite mer exklusiv och limiterad linje som varje säsong designas/inspireras av olika duktiga konstnärer. I år har musikern/konstnären Niagara och Hot Rod tillverkaren Moon Equipped varit med och tagit fram några av skorna.
Läs mer om Skor, Vans Vault, Moon Equipped, Niagara
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas

Stockholm & Dublin

Adidas har släppt loss två gamla klassiker från 70-talet, modellerna Stockholm och Dublin som har över 30 år på nacken. Som ni ser på bilderna kommer skorna i en blå färg där Stockholm-skon har gula ränder och Dublin-skon har en orange/röd färg på ränderna. Butiken End ska få in skon i början på Juli men tar redan emot förbeställningar....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas,
37.1°
+
John Johansson
0

Supra Footwear

2008 Fall Collection

Skatemärket Supra Footwear presenterade nyligen sina modeller som kommer till hösten. Inte så mycket nytt, men vad gör det, Skytop-modellen funkar fortfarande och höstens färgvariant är riktigt snygg. I kollektionen hittar man 6st signature och 6st non-signature skor. Kolla bildspelet för hela uppsättningen.
Läs mer om Skor, Supra Footwear,
37.1°
+
John Johansson
0

Marsu Homme

A/W 2008

Marsu Homme är ett skomärke från Sydney startat år 2004 av vännerna Chrissy Hammond och Amy Low. Skorna är tillverkade för hand i Italien och gjorda i känguruskinn. Säljs hos Incu.
Läs mer om Skor, Marsu Homme,
37.2°
+
John Johansson
0

SNS x Reebok

The Reebok SNS5000

Den 25 juli 2008 lanserar Reebok sitt samarbete med Stockholmsbutiken Sneakersnstuff. Det är första gången som Reebok gör ett exklusivt samarbete med en butik och resultatet av samarbetet är skon; x27The Reebok SNS5000x27 som finns i en limiterad upplaga på 300 par. Skon kostar 999 kr och varje par levereras ihop med en liten dalahäst.
Läs mer om Skor, SNS, Reebok
37.1°
+
John Johansson
0

Y-3

Boxing

En ny modell från Y-3, heter x27Boxingx27 och är inspirerad av den klassiska boxningsskon. Den kommer i en helröd variant och kostar $210. Y-3 säljs lite varstanns, bl.a. hos Paul & Friend i NK. Kolla in samtliga modeller från kollektionen på hemsidan.
Läs mer om Skor, Y-3,
37.0°
+
John Johansson
0

Etnies Plus

Fall '08 Collection

Här är bilder på höstens modeller från Etnies Plus-kollektion som är deras lite mer exklusiva linje. Den innehåller en del klassiker men även några nya modeller. Färgtonerna är höstiga och materialen är gjorda att klara höstens väder. I kollektionen hittar man även en t-shirt som är ett samarbete med Engelska butiken Oi Polloi.
Läs mer om Skor, Etnies Plus, Etnies
37.2°
+
John Johansson
0

Mackdaddy x Flauge x Reebok

Reverse Jam

Japanska Mackdaddy samarbetade förra året med Reebok på en x27Reverse Jamx27 (här), nu släpper de ytterligare en variant som är betydligt mer färgglad än den tidigare. Säljs exklusivt hos Flauge. PS. Gillar ni skon finns modellen x27Reverse Jamx27 i två andra färgvarianter hos Caliroots, Shelta och SNS. ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Reebok, Flauge, Mackdaddy
37.1°
+
John Johansson
0

Converse

Leather Jacket Chuck Taylor All Star

Converse har släppt en ny och enligt mig väldigt snygg modell. Modellen heter x27Leather Jacket Chuck Taylor All Starx27 och är som ni kanske hör på namnet inspirerad av de gamla hederliga MC-jackorna. Ännu ingen info om när den släpps eller vad den kommer kosta.
Läs mer om Skor, Converse,
37.1°
+
John Johansson
0

Onitsuka Tiger

S/S '08 Limited Editions

Onitsuka Tiger har släppt en serie limiterade skor, modellerna heter Sinotore, Saiko Runner MT och Fabre 74 och finns tillgängliga i några olika färgkombinationer. Säljes nu hos Solebox.
Läs mer om Skor, Onitsuka Tiger,
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas

Superstar 2008 Fall/Winter Preview

Adidas basketmodell Superstar är väl en av de mest kända, kanske mer på grund av vilka som bar den utanför basketplanen än på. Skorna ni ser är från Adidas höst- och vinterkollektion, tillgängliga i juli.
Läs mer om Skor, Adidas, Superstar
37.0°
+
John Johansson
0

Reebok

Sir Jam Mid Retro

En skön 90-talare från Reebok har återigen sett dagens ljus, det är modellen x22Sir Jam Mid Retrox22 som släpps i 4st olika färgkombinationer. Skon är en del i Reebokx27s Training Day kollektion och släpps i början på Juli.
Läs mer om Skor, Reebok,
36.9°
+
John Johansson
0

Converse

Fall 2008 Collection

Converse har presenterat sin kommande höstkollektion, i den hittar man modeller som Chuck Taylor All Star, All Star Light, Chuck Taylor All Star, Electronic Music, Grateful Dead, Jack Purcell Specialty, Odessa, Wave Trainer, Extensions och Converse by John Varvatos Bosey Boots. Årets kollektion har anknytningar till musiken, först och främst electromusiken och San Fransisco bandet Grateful Dead. ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Converse,
37.0°
+
John Johansson
0

Gourmet

Nytt märke hos Shelta

Göteborgsbutiken Shelta har lyckats få in skorna från de omtalade italienamerikanska märket Gourmet baserad i Los Angeles. Modellen heter x27Santox27 och är gjord i canvas med nogranna detaljsömmar, en semivulkad sula och NFN-logga bak (Not For Nothing). Skorna kommer i en utdragbar låda, med extra skosnören i annan färg, samt två gympapåsar med Gourmetx27s bläckfisk-logga på....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Gourmet,
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas Originals

Campus Vintage Lux

En ny sko från Adidas Originals är på väg att släppas. Modellen heter x27Campus Vintage Luxx27 och är en uppdaterad och lyxigare version av deras tidigare Campus. Den är gjord i mocka och läder och har snygga detaljer i guld, även innersulan är gjord i läder. Släpps i slutet på denna veckan.
Läs mer om Skor, Adidas Originals,
37.0°
+
John Johansson
0

Supra Footwear

Holiday ‘08 Preview

Här är en liten förtitt på de kommande modellerna från Supra Footwear. Väldigt snyggt presenterat med röken och modellerna Soprano High, Skytop, Vaider, Skylow och Cali är riktigt snygga. Ingen releasedatum ännu, återkommer.
Läs mer om Skor, Supra Footwear,
37.2°
+
John Johansson
0

Tretorn

Nyheter hos Lester

Skobutiken Lester i Göteborg har fått in några nya somriga modeller från Tretorn. Modellen heter x27Tretorn Nylitex27 och kommer i en mid- och lowmodell, påminner om den från Acnex27s samarbete, väldigt snygg! Kostar 599kr, surfa in hos Lester för att se fler bilder.
Läs mer om Skor, Tretorn, Lester
37.1°
+
John Johansson
0

Nike x FC St. Pauli

Dunk Hi Premium “St. Pauli”

Nike har samarbetat med det tyska fotbollslaget FC St. Pauli från Hamburg på ett par Dunkx27s. Kan låta konstigt, men FC St. Pauli är inte ert vanliga fotbollslag, deras maskot/karaktär (som ni ser på skon) är en döskalle, kolla deras hemsida för mer info och produkter. Skon är limiterad till 500ex, Caliroots har lyckats lägga vantarna på några ex och fått in skon idag. Kommer finnas i butik imorgon (fredag) vid 11:00 och online kommer den dyka ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Nike, FC St. Pauli
37.1°
+
John Johansson
0

Djinns x DRMTM x Büro Destruct x Emil Kozak x SKWAK x Wemoto

Collab preview

Det tyska sko- och kepsmärket Djinns har ett riktigt fett samarbete på gång inför den kommande hösten. De ska ihop med artisterna, designerna och märkena; Büro Destruct, Emil Kozak, Skwak, Wemoto och Dreamteam Clothing släppa en kollektion kepsar och skor. Ett riktigt roligt samarbete med riktigt duktiga designers. Återkommer....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Djinns, DRMTM, Büro Destruct, Emil Kozak, SKWAK, Wemoto
37.0°
+
John Johansson
0

Converse

100th Anniversary 1976 Pro Leather Pack

Converse fortsätter sitt 100års-jubileum och släpper ännu en gammal klassiker på nytt. Det är modellen x27Pro Leatherx27 det handlar om, den kommer i en grön färg, med i släppet finns även ett par glasögon, knästrumpor och en t-shirt. Paketet är en slags hyllning till basketsporten klädsel där modellen användes flitigt när den kom år 1976. En liten parentes, jag lade märket till att Gramx27s modell SE (här) har funnit mycket inspiration från Co...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Converse,
37.0°
+
John Johansson
0

Gravis x Arto Saari

Viking Hi LX Ltd

Gravis Footwear (som ägs av Burton) har den senaste tiden samarbetat med den finska skateboardåkaren Arto Saari. Tillsammans har de tagit fram en helt ny kollektion och den första skon som släpps heter x22Viking Hi LX Ltdx22. Den kommer finnas tillgänglig i helsvart (som på bilden) och i vitt med detaljer i guldfärg. Mer modeller kommer släppas i framtiden och med i projektet är även skataren Dylan Reider, återkommer....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Gravis Footwear, Arto Saari
37.0°
+
John Johansson
0

Supra TUF

Ny kollektion

Supra Footwear presenterade för ett tag sedan deras NS-kollektion, NS står för x27Non-Skatex27 och innehåller skor där man lagt mer tid på design än funktion, typ. Nu släpps nästa delkollektion från Supra; Supra TUF som till skillnad från NS satsar extra mycket på att göra skate-anpassade skor. Skorna från TUF-kollektionen ska dyka upp i butikerna under juni månad....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, supra,
36.9°
+
John Johansson
0

Vans

Fair Hi Skool / Lo Skool

Vans gör en storsattsning i Japan just nu, man har ett samarbete med en utav japans största skobutik ABC-Mart. Som en del i samarbetet har man släppt modellerna x27Fair Hi Skoolx27 & x27Fair Lo Skoolx27, en basicmodell som liknar Converse x27Chuck Taylorx27, iallafall lite. Finns i några olika färger, kolla in dom här och här....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Vans, Vans Japan
37.1°
+
John Johansson
0

Look Down

Handmålade Stans Smiths från Johan Nordström

Är du sugen på ett par annorlunda Adidas Stan Smiths ska du kontakta Johan Nordström. Han är elev på Berghs och hans examensarbete Look Down är nu klart. För en kostnad på 200€-500€ kan du få dig ett par handmålade Stan Smiths efter dina egna önskemål. Och vad jag kan se finns det även färdiga ex till salu på hemsidan som kostar 2300-3000kr....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Look Down, Johan Nordström, Berghs, Adidas
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas

Sunny Low & Mid

Adidas har släppt en enkel och somrig modell vid det passande namnet x27Sunnyx27. Modellen debuterade redan år 1984 men funkar även nu, ca 25 år senare. Den kommer i low- och mid-modell i färgerna blå (x2), svart och vit med små detaljer i neon.
Läs mer om Skor, Adidas,
37.1°
+
John Johansson
0

Universal Pictures x Adidas

Hellboy II: The Golden Army

Den 11 juli har Hellboy II premiär i USA, för att hypex27a filmen lite har Universal Pictures samarbetat med Adidas och gjort två stycken väldigt exklusiva skor. Det är modellerna x27Forum Midx27 och x27Stan Smith Midx27 som fått agera reklampelare för filmen. Båda skorna släpps i limiterad upplaga och kommer finnas tillgängliga i Adidas-butiker worldwide. Hellboy släpps för övrigt inte i Sverige förrän 26 september....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Universal Pictures, Adidas, Hellboy
37.1°
+
John Johansson
0

A.R.C x Lacoste

Ardeur

A.R.C (Alife Rivington Club) fortsätter att pumpa ut produkter från samarbeten med alla möjliga märken, det senaste är ett med Lacoste. Tillsammans har de fräshat upp Lacoste gamla modell x27Ardeurx27 och släppt den i 4st snygga färger. Finns att förbeställa hos LimitEditions
Läs mer om Skor, Alife, Lacoste, A.R.C
37.0°
+
John Johansson
0

Alife

Flourescent pack

Alifex27s populära modell; x27Everybody Highx27 har dykt upp i några riktigt sköna 80-talsfärger. Skorna finns i färgerna gul, grön, blå, röd och heter x22The Flourescent packx22. Tillgängliga hos SixFeetDown nu i båda dam- och herrstorlekar. Dyker väl upp på hemsidan inom kort, återkommer
Läs mer om Skor, Alife, Caliroots
37.0°
+
John Johansson
0

Supreme x Vans

2008 Spring/Summer Footwear

I slutet på förra månaden släpptes skon från Bad Brains och Supreme (här), skon va en Sk8-Hi från Vans. Redan nu är det dags för Supreme att samarbeta med Vans igen (förmodar att det tidigare samarbetet blev en stor succé). Det är Vans modeller Chukka och Half-Cab som fått ett cleant utseende i snygga färger. Lär bli ett ordentligt sug efter dessa skorna när det släpps den 22 maj i Supremex27s butiker....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Supreme, Vans
37.0°
+
John Johansson
0

Sneaky Steve

Höstkollektionen 2008

Den nya höstkollektionen från svenska sneakermärket Sneaky Steve bjuder på massor av snygga modeller för alla smaker. Inspirationen från 80-talet finns kvar, men denna gång är det klassisk glamhårdrock mixat med en sofistikerad stil för att skapa spännande och snygga konstraster i kollektionen. Från nitar och läder till den klassiska sneakern i kanvas. Kollektionen består av 23 modeller och färgerna som gäller är chilirött, marinblå, svart, vi...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Sneaky Steve,
37.2°
+
John Johansson
0

Yo! MTV Raps x Puma

First Round, RS-100 och Match

Här är skorna från de senaste samarbetet mellan Yo! MTV Raps och Puma. De båda har ju jobbat ihop tidigare och den här gången är det modellerna First Round, RS-100 och Match som fått sig en makeover. Snygga färger och mönster, modelen First Round sticker ut lite extra med den coola Yo! MTV Raps -loggan på tungan. För er som inte vet så är Yo! MTV Raps ett två timmar långt musikprogram som sändes första gången 1988 och leddes av Doctor Dré (inte...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Yo! MTV Raps, Puma, MTV
37.2°
+
John Johansson
0

Puma

Roma 68

Puma har återigen börjat tillverka sin klassiska modell x27Romax27 från 1968. Släppet är för att ära alla Roma-fans och 1968 års vinnare av EM; Italien.
Läs mer om Skor, Puma,
37.0°
+
John Johansson
0

Sneaker Swap Meet XXL!

24 maj, 11.00-18.00

Lördag 24 maj är det återigen dags för Caliroots x27Sneaker Swap Meetx27. Denna gången är det ännu fler privata samlare/säljare och leverantörer på plats! Kolla in rariteter och fynda på klassiska modeller från några av Sveriges bästa samlingar och nästa års provkollektioner från de stora sneakermärkena! Mer info hos Caliroots Blog....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Caliroots,