m

Skor

37.1°
+
John Johansson
0

adidas Originals x David Z

Black Tie Project Superstar

Ännu ett samarbete, denna gången mellan adidas Originals och chefsdesignern Ronnie Fieg hos David Z. Samarbetet heter x27Black Tie Project Superstar,x27 och innehåller just en helsvart slips och en helsvart x27Superstarx27, riktigt snygg! Mr. Feig säger själv: “The main idea behind the Black Tie was to design a Superstar that looks like a shoe, can be worn with a suit but can still be worn with your everyday fashions....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, adidas Originals, David Z
36.8°
+
John Johansson
0

Fila x R. Sole

Black Patent Crocodile

Nu har Fila dykt upp igen, jag nämnde märket här i våras och sedan dess har jag inte sett eller hört något intessant. Här är däremot något som ser intressant ut, det är ett samarbete mellan dom och butiken R. Sole. Förutom denna guld/svarta modellen kommer även en silver/vit och de släppt i limiterad upplaga, närmare bestämt 72 par av varje.
Läs mer om Skor, Fila,
37.1°
+
John Johansson
0

U Roads

Recycled Soles

U Roads är ett miljöfrämjande skoföretag från Italien. Här är bilder på deras vår- och sommarkollektion där de återanvänt bildäck för att skapa sulorna till skorna. Surfa in på deras hemsida för att se bilder på fler modeller.
Läs mer om Skor, U Roads,
36.7°
+
John Johansson
0

Cipher

2008 Fall/Holiday Collection

Cipher startades år 2003 och detta är första gången jag kommer i kontakt med deras skor. i årets kollektion hittar man 3st modeller; Seditionary, Subterranean och Libertine, samtliga finns tillgängliga i flera olika färger.
Läs mer om Skor, Cipher,
37.0°
+
John Johansson
0

Nike

Court Force High Lux

En rätt snygg sko från Nike har ni här, mycket clean tycker jag. Modellen heter Court Force High och är den första produkten ur Nike Sportswearx27s x27Luxx27 -linje. Tillgänglig i svart och grå, släpps i Nike Sportswearx27s flagskeppsbutiker; Locations i New York och Jingumae i Harajuku, Tokyo. Finns nu hos Sneakersx27nx27stuff (säljs endast över disk, inte online)....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Nike,
37.3°
+
John Johansson
0

Y-3

Honja Hi & Ikuno

Den snygga skon x27Honja Hix27 från Adidas Y-3 fortsätter att dyka upp i snygga varianter, denna gången är den svart och vit i skinn, verkligen vacker. Det har även släppts en mindre snygg sko vid namn Ikuno, ser ut som något man ska ut och springa med. Släpps första veckan i december, $270 respektive $250.
Läs mer om Skor, Y-3,
37.2°
+
John Johansson
0

Rokin

Spring/Summer 2009

Svenska Rokin fortsätter att växa och presenterar hela 18 herrmodeller i deras kommande vår- och sommarkollektion. Färgerna går i vitt, bleka toner av grått, rosa och blått samt beige, svart, brunt och mandarin. Ska försöka få tag på högupplösta bilder.
Läs mer om Skor, Rokin,
37.2°
+
John Johansson
0

Puma

60th Anniversary Arkitel 61 & Rennschuh 2

Puma firar nu sitt 60-årsjubileum och släpper populära modeller från 40- och 50-talet. Modellen x27Arkitel 61x27 är den första fotbollsskon från Puma som nu gjorts om lite för att istället användas som en modern och snygg skinnsko. En annan modell de släpper är x27Rennschuh 2x27 som är en gammal sprinter/spik -sko, riktigt snygg, den är också omgjord för vanlig användning.
Läs mer om Skor, Puma,
37.4°
+
John Johansson
0

Reebok

NPC Clean

Här har vi en riktig klassiker från Reebok, den heter NPC Clean och är en av de modeller som funnits med i massor av år, vilket är ett bra tag, Reebok startades i Storbritannien på 1890-talet. Den gamla skon har fräschats upp och släpps i 5st cleana färger; svart, vit, grön, lila och brun.
Läs mer om Skor, Reebok,
37.4°
+
John Johansson
0

EA Sports x Pony

“Feed the Cat” Sneakers

Spelutvecklarföretaget EA Sports har vänts sig till Pony för att de tillsammans ska ta fram ett par sneakers. Som ni ser på bilderna är skorna doppade i en burk med EA-färg och jag tycker det ser riktigt snyggt ut!
Läs mer om Skor, Pony, EA Sports
37.2°
+
John Johansson
0

Presentkort på 2000kr!

Hos skobutiken Lester

Nu är tävlingen avgjord och vi säger grattis till vinnaren borkbork som får ett presentkort värt 2000kr hos Lester. Övriga deltagare i tävlingen, misströsta ej! Fram till och med den 16e november erbjuder Lester alla feber-läsare 15% rabatt på hela sitt sortiment så att ni kan köpa de skor ni ville ha! Använd rabattkoden x22streetwearfeberx22 och få sedan 15% i rabatt i webshoppen.
Läs mer om Skor, Lester,
36.7°
+
John Johansson
0

Sneaky Steve

Vår 2009

Vårens kollektion från Sneaky Steve hämtar sin inspiration från den rustika bondgården. Taggtrådsmönster, folklore, denim, kanvas och läder är alla förenade för att skapa en geniun kollektion av sneakers. Färgerna som dominerar är orange, blå, röd och grönt tillsammans med svart, vitt och ljusgrått. Nytt för denna kollektion är sulan ”From Chaos to Order” som är speciellt tillverkad för tjejer. Märket grundades hösten 2007 av Måns Månsson och ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Sneaky Steve,
37.1°
+
John Johansson
0

Alexander McQueen

By Puma (Black Label)

Den nya kollektionen skor från Pumax27s samarbete med Alexander McQueen heter x27Spine Luxex27 och är inspirerad av skelettet vilket man först och främst kan se på undersulan. Det är såklart 2st benvita modeller med i kollektionen varav en har kardborreband som verkar bli hetare för varje dag (är själv inte så förtjust i just detta). Totalt handlar det om 3st modeller, lär dyka upp mer framöver, återkommer.
Läs mer om Skor, Alexander McQueen, Puma
37.4°
+
John Johansson
0

Swear

Holiday 2008 Collection

Skorna från Swear har sett likadana ut länge nu, trots en del intressanta samarbeten känns det inte som de hittat rätt med sin design. Men den nya holidaykollektionen som dykt upp hos Revolve Clothing tycker jag ger förhoppningar om att Swear lyckats ta sig i kragen.
Läs mer om Skor, Swear,
37.3°
+
John Johansson
0

Alife

Chuck Crinkle & Kennedy High Reptile

Det har dykt upp lite nya skor från Alifex27s höst- och vinterkollektion, den första är en Chuck vid namn x27Chuck Crinklex27 som finns tillgänglig i 3st färger (svart, vit och lila). Även en Kennedy High har dykt upp i färgerna mörkbrun och ljusbrun, modellen heter x22Reptilex22 och ni ser ju varför. Dyker väl snart upp hos Caliroots, Shelta mfl.
Läs mer om Skor, Alife,
37.1°
+
John Johansson
0

PAM x Forefex

Spaceboots

Ett roligt samarbete mellan PAM och italienska skomärket Forefex. Resultatet är en slags moonboot/spaceboot som kommer i tre olika färgalternativ. Lär hålla dig varm och torr genom hela vinter. Släpps någon gång denna månaden.
Läs mer om Skor, PAM, Forefex
37.5°
+
John Johansson
0

Volta

Footwear

Här har vi ytterligare ett nytt skomärke som vågar sätta sig upp mot de stora tillverkarna, märket heter Volta och kommer ifrån Italien. Skon på bilderna är den första och enda modellen de släppt änsålänge, den finns tillgänglig i 8st olika färgkombinationer. Skorna från Volta beräknas hamna i butik i januari nästa år, då i butiker som Best Shop Berlin, Henrik Vibskov Copenhagen, Ships Japan och Lane Crawford....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Volta,
37.1°
+
John Johansson
0

Sperry Topsider

Chukka boat shoe

Här har vi ett gammalt skomärke som går tillbaka ända till 1930-talet. Det startades utav en man vid namn Paul Sperry som va en riktig seglarfanatiker. Han tröttnade en dag på att snubbla runt på däck och började designa egna seglardojjor. Modellen är en x27Chukkax27 och finns tillgänglig i de 3 olika varianterna ni ser på bilden. Butiken For The Greater Good har fått in skon, blir du sugen på ett par så är det bara att kontakta Lectica Interna...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Sperry Topsider,
36.9°
+
John Johansson
0

Kiroic

2008 Fall/Winter Collection

Ni har kanske redan sett höst- och vinterkollektionen från kinesiska Kiroic (här), de har uppdaterat sin hemsida med snygga produktbilder och jag kunde inte låta bli att lägga upp dom här.
Läs mer om Skor, Kiroic,
37.1°
+
John Johansson
0

Stampd

Spring 09' Footwear Collection

LA-baserade skodesignern Chris Stamp började göra skor för några år sedan men inte förrän till våren kommer hans första skokollektion under eget märke/namn: Stampd. En snygg modell som kommer i flera olika mönster och färger, tillgänglig i januari.
Läs mer om Skor, Stampd,
37.2°
+
John Johansson
0

Vans

Sk8 Hi Woven Pack

Bli inte för kär i denna x27Sk8 Hix27 från Vans, den släpps nämligen bara i limiterad upplaga i Japan! Men den är rätt snygg och vad som gör den ännu mer intressant är att de (för att höja kvalitén ytterligare ett snäpp) använt material från italienska Bordificio som i nuläget även gör jobb åt Dolce & Gabbana, Versace, Poltrona Frau och BMW.
Läs mer om Skor, Vans,
37.1°
+
John Johansson
0

Surface to Air

Spring/Summer 2009 Shoes

Här får ni er en liten förtitt på vad Surface to Air har på gång för er inför nästa vår/sommar. De har utvecklat deras skokollektion som innehåller en riktigt snygg modell. Har inte så mycket mer information om denna skon, får återkomma närmare våren.
Läs mer om Skor, Surface to Air,
37.1°
+
John Johansson
0

Common Projects

2008 Fall/Winter Collection

En förtitt på deras höst- och vinterkollektionen fick ni här, nu har Common Projects hemsida uppdaterats och där kan man se samtliga modeller från den nya kollektionen. Bland nyheterna hittar vi bl.a. en illröd high-top modell som märks väl bland alla svarta/vita/bruna/gråa modellerna.
Läs mer om Skor, Common Projects,
37.0°
+
John Johansson
0

Gourmet

Holiday 2008 Footwear / Resort Collection

Här är en rätt intressant kollektion från LA-baserade skomärket Gourmet. Man ser en lite ändrad riktning i utseendet på skorna, lite mer dressat får man väl säga. Tidigare har det varit råa sneakers medan man nu verkar bytt till en lite mer casual stil. Snyggt tycker jag, ni hittar Gourmet hos bl.a. Shelta.
Läs mer om Skor, Gourmet,
37.2°
+
John Johansson
0

Adidas x NBA

2008 Fall/Winter Collection

UPDATE: Fyller på med ytterligare några modeller från samarbetet. Lagen och modellerna är: Detroit Pistons / x27Forum Highx27, Denver Nuggets / x27Metro Attitude Lowx27, Phoenix Suns / x27Forum Lowx27, Minnesota Timberwolves / x27Metro Attitude Lowx27, Washington Wizards / x27Americana Highx27 och San Antonio Spurs / x27Americana Lowx27 Adidas har dammat av en gammal klassiker, modellen x27Metro Attitudex27 som får va officiell modell för NBA-s...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas, NBA
37.0°
+
John Johansson
0

Alife

Fall 2008 Footwear

De första skorna från Alifex27s höst- och vinterkollektion har redan presenterats här på Streetwearfeber och nu har det dykt upp ytterligare några modeller. I andra släppet från Alife hittar vi modeller som; Cup Ivy League, Everybody Mid, Everybody High Toy, Everybody Mid Pro, Everybody Mid Lux, Chaser Nubuck, Chuck, Kennedy, och min favorit (huvudbilden) Everybody Hi K100. Alla modeller släpps i flera olika färger och material, förutom modelle...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Alife,
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas AZX

Q till W

Som jag nämnde tidigare i veckan väntade vi ju på skorna Q till W i Adidas projekt x27AZXx27, nu är de här! Det är butikerna DQM (Dave’s Quality Meats), A.R.C. (Alife Rivington Club), SNS (SneakersNStuff), Crooked Tongues, Undefeated, VA och Wood Wood som är de sista ut. Vill ni veta mer, surfa in hos Highsnobiety som har sammanfattat det bra, här....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas AZX,
37.1°
+
John Johansson
0

Nike

2008 Vandal High Quickstrikes

Modellen Vandal High Quickstrikes från Nike kommer tillbaka i höst i några riktigt snygga färgkombinationer. Skon är gjord i läder ovantill och har snygga sömmar i samma färg som skosnörena, begränsad upplaga. Riktigt snyggt, finns tillgänglig nu hos Proper.
Läs mer om Skor, Nike,
37.2°
+
John Johansson
0

Rhythm Footwear

Sandwich

Här är bilder på de senaste skorna från japanska Rhythm Footwear, enkla men ändå nytänkande. Modellen heter x27Sandwichx27, släpps i en hög och en låg variant i färgerna svart och vit. Rhythm Footwear gör sin USA-debut runt jul, då får vi hoppas att dessa skorna dyker upp i några fler butiker, till dess får man nöja sig med att kolla på bilderna.
Läs mer om Skor, Rhythm Footwear,
37.1°
+
John Johansson
0

Coming Soon

by Yohji Yamamoto Sneakers

Senaste produkterna från Yohji Yamamotox27s kollektion; x27Coming Soonx27, är ett par sneakers i enkelt och snyggt utförande. Kommer i svart och i vitt och finns bl.a. hos Blackbird. Vill ni veta mer om kollektionen se mitt tidigare inlägg här.
Läs mer om Skor, Coming Soon, Yohji Yamamoto
36.9°
+
John Johansson
0

Nike

Zoom Tennis Classic By Hiroshi Fujiwara

Här är ett mycket intressant släpp från Nike som samarbetat med Hiroshi Fujiwara (skapare av Fragment Design). Skon är en x27Tennis Classicx27 från Nike och kommer i 4st olika färger; röd, grön, grå och blå. Nort Berlin släpper skon 11e Oktober.
Läs mer om Skor, Nike, Fragment, Hiroshi Fujiwara
37.1°
+
John Johansson
0

Appertiff

Höstens Tifflers

Nu lanserar Apertiff höstens x27Tifflersx27 med utomhus-sula och skönt gubbrutigt mönster. Ser sjukt sköna ut och ett stort plus att dom även funkar utomhus, 349 kr.
Läs mer om Skor, Apertiff,
37.0°
+
John Johansson
0

Supra

Nyheter!

Supra har släppt två nya färgvarianter av deras modeller Skytop och Greco Hi. Skytop-modellen är riktigt snygg i gult/rött/svart och Greco Hi-modellen har släppts i färgerna svart/silver och ett mönster som liknar fiskfjäll. Skorna finns redan nu hos Factory 413 i L.A., har inte sett dem i någon butik i Sverige ännu.
Läs mer om Skor, Supra,
37.0°
+
John Johansson
0

Adidas aZX

Y Is For You

Vi väntar fortfarande på Q till Z i Adidas aZX-projekt, en trevlig nyhet har dock dykt upp, bokstaven/skon x27Yx27 är det ingen butik som kommer designa utan det har utlysts en tävling; Y Is For You, där du själv kan designa din alldeles egen Adidas sko. Priset är 10 par av din sko och 1000 Euro, surfa in på hemsidan och var med och tävla! Vet ni inte vad Adidas aZX-projektet är? Kolla mina tidigare inlägg här....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas, aZX
37.0°
+
John Johansson
0

Greedy Genius

Cool Breeze

Greedy Genius har en väldigt snygg modell vid namn x27Cool Breezex27, den finns i lite olika varianter bl.a. “Rescue”, x22Avalanchex22 och x22Vadorsx22 (som är ett samarbete med artisten Bun-B) Modellerna “Rescue” och x22Avalanchex22 blir tillgängliga i början på Oktober, modellen x22Vadorsx22 ska redan ha släppts, se bilder på samtliga tre varianterna i bildspelet.
Läs mer om Skor, Greedy Genius,
37.0°
+
John Johansson
0

Creative Recreation

2008 Fall/Winter Collection

I höst- och vinterkollektionen från Creative Recreation ser man lite mindre färger än vad man är van vid att se från dom. Personligen har jag väl aldrig gillat deras färgkombinationer utan mer fallit för deras enfärgade skor. Bilderna är från Revolve Clothing men man kan hitta CR hos flera återförsäljare här i Sverige, bl.a. hos Fashionisland, Urbana och i Weekdaybutikerna....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Creative Recreation,
37.0°
+
John Johansson
0

Lacoste

L75 Weave

En ny sko från Lacoste, den heter x27L75 Weavex27 gjord i vävt läder och koller i två stycken riktigt snygga färgkombinationer; grön/vit och orange/svart. Säljs bl.a. hos Oki-Ni.
Läs mer om Skor, Lacoste,
37.0°
+
John Johansson
0

Swear x Fred Perry

Fall/Winter 2008 Footwear

Swear och Fred Perry har samarbetat ännu en gång, i deras höst- och vinterkollektion finns 2st modeller; x27Oxford Leather Lowx27 och x27Oxford Leather Highx27 i rött och vitt. Swearx27s logga gör sig väldigt bra ihop med Fred Perryx27s men i övrigt är jag inte så imponerad.
Läs mer om Skor, Swear, Fred Perry
37.1°
+
John Johansson
0

Sole Conspiracy Design Group AB

Skoutförsäljning i Göteborg, 50-70% rabatt!

Sole Conspiracy Design Group AB har mellan 25/9 - 28/9 utförsäljning av deras provkollektioner från Snowjoggers by Rubber Duck, Le Coq Sportif, Jim Rickey, Bobbie Burns, Refined By Bobbie, och Onitsuka Tiger. Skor för både honom och henne, 50-70% rabatt! Nedre Fogelbergsgatan 4 Göteborg (Vasastan) 25/9 - 28/9 12.00 - 19.00
Läs mer om Skor, ,
37.0°
+
John Johansson
0

The Hundreds

2008 Footwear / The Johnson

Har dykt upp lite mer info om den omtalade skon från The Hundreds som nu bl.a. fått ett namn; x22The Johnsonx22. “A clean, understated shoe that serves to emphasize the wearer’s overall appearance. And it has everything to do with my roster of kicks growing up in Cali. It’s really a concoction of all my favorite shoes that are representative of youth subcultures: Chucks, Winos, Doc Martens, Vans… I even tried to have the laces staggered like a p...
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, The Hundreds,
37.1°
+
John Johansson
0

Ubiq

2008 F/W Ilis

Japanska Ubiq har det varit tyst om länge, iallafall här på Streetwearfeber. I deras höst- och vinterkollektion finns en ny modell vid namn x22Ilisx22, en enkel sko gjord i både canvas, mocka och skinn. Finns i 3 färger och dyker förhoppningsvis upp hos Shelta snart.
Läs mer om Skor, Ubiq,
37.1°
+
John Johansson
0

Y-3

Fall/Winter 2008 Footwear

Här är några av de modellerna som är med i höst- och vinterkollektionen från Y-3, vi har tidigare sett modellerna x27Hayworth II Midx27 och x27Honja Hix27 här på Streetwearfeber och nu har det alltså dykt upp ytterligare några modeller.
Läs mer om Skor, Y-3,
37.0°
+
John Johansson
0

Shoe The Bear

Autumn/Winter 2008 collection

Shoe The Bear är ett relativt nytt skomärke från Danmark/Århus, inför varje ny kollektion bjuder de in en designer att vara med och designa. I höst- och vinterkollektionen är det Lau Højen som är designer och skorna som är unisex finns nu hos VOX111.com.
Läs mer om Skor, Shoe The Bear,
37.0°
+
John Johansson
0

The Generic Man

Autumn/Winter 2008 Footwear

En riktigt snygg kollektion från skomärket The Generic Man har ni här. De startade 2006 och har sedan dess utökats och erbjuder nu massor av snygga modeller.
Läs mer om Skor, The Generic Man,
37.0°
+
John Johansson
0

Wings + Horns

2008 Fall/Winter Shoe Collection

Kläderna från Wings + Horns höstkollektion har jag nämnt tidigare här, nu har butiken Roden Gray fått in skokollektionen som jag tycker ser riktigt stabil ut. Enkla modeller där man tydligt ser att kvalitén finns. Som jag nämnt tidigare ska Wings + Horns finnas hos Fever, vet dock inte om de fått in något ännu....
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Wings + Horns,
37.0°
+
John Johansson
0

Journal Standard x Danassa

Deck Shoe Mid

Här är en riktigt snygg seglarsko från japanska Journal Standard som samarbetat med Danassa på en x27Deck Shoe Midx27, tidigare har det funnits en låg variant och nu finns alltså denna mellanhöga i 7st olika färger. Kola källan för mer info och bilder.
Läs mer om Skor, Journal Standard, Danassa
37.0°
+
John Johansson
0

Converse x WoodWood

1HUND(RED)

WoodWood har verkligen lyckats göra sig ett namn på den internationella marknaden och det lär väl inte bli sämre i och med deras ny samarbete med Converse där man ihop gjort en väldigt snygg version av modellen x27Chuck Taylor All Star Highx27. Skon kommer släppas första oktober och då enbart säljas i ett fåtal butiker, håll ett öga öppet efter denna snyggingen.
Läs mer om Skor, Converse, WoodWood
37.0°
+
John Johansson
0

J Shoes

2008 Autumn/Winter Collection

Amerikanska J Shoes gör välgjorda och detaljrika skor i de bästa materialen. Deras höst- och vinterkollektion innehåller bl.a. några riktigt stabila kängor som ser ut att hålla riktigt hög kvalité till ett bra pris. Modellen x27Riderx27 i svart skinn är min absoluta favorit. Kostar 1190:- hos Lester.
Läs mer om Skor, J Shoes,
37.2°
+
John Johansson
0

You Must Create (YMC)

Patent High Top

Höstens skokollektion från You Must Create (YMC) har jag nämnt tidigare här, men sedans dess har det faktiskt dykt upp en ny och väldigt snygg sneakermodell vid namn x27Patent High Topx27. Glöm inte att kolla in alla snygga kläder från höst- och vinterkollektionen som nu finns tillgängliga i deras webshop.
Läs mer om Skor, You Must Create, YMC
36.9°
+
John Johansson
0

Be Positive

Från Slam Jam

Italienska streetwear-butiken Slam Jam har gjort en egen skokollektion vid namn Be Positive och den säljs endast i egna butiken, Japan, och ett fåtal utvalda butiker i Europa där Black Market representerar Sverige. Kul!
Läs mer om Skor, Be Positive, Slam Jam