m

Skor

37.1°
+
John Johansson
0

adidas Originals x David Z

Black Tie Project Superstar

Ännu ett samarbete, denna gången mellan adidas Originals och chefsdesignern Ronnie Fieg hos David Z. Samarbetet heter x27Black Tie Project Superstar,x27 och innehåller just en helsvart slips och en helsvart x27Superstarx27, riktigt snygg! Mr. Feig säger själv: “The main idea behind the Black Tie was to design a Superstar that looks like a shoe, c…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, adidas Originals, David Z
36.8°
+
John Johansson
0

Fila x R. Sole

Black Patent Crocodile

Nu har Fila dykt upp igen, jag nämnde märket här i våras och sedan dess har jag inte sett eller hört något intessant. Här är däremot något som ser intressant ut, det är ett samarbete mellan dom och butiken R. Sole. Förutom denna guld/svarta modellen kommer även en silver/vit och de släppt i limiterad upplaga, närmare bestämt 72 par av varje.
Läs mer om Skor, Fila,
37.1°
+
John Johansson
0

U Roads

Recycled Soles

U Roads är ett miljöfrämjande skoföretag från Italien. Här är bilder på deras vår- och sommarkollektion där de återanvänt bildäck för att skapa sulorna till skorna. Surfa in på deras hemsida för att se bilder på fler modeller.
Läs mer om Skor, U Roads,
36.7°
+
John Johansson
0

Cipher

2008 Fall/Holiday Collection

Cipher startades år 2003 och detta är första gången jag kommer i kontakt med deras skor. i årets kollektion hittar man 3st modeller; Seditionary, Subterranean och Libertine, samtliga finns tillgängliga i flera olika färger.
Läs mer om Skor, Cipher,
37.0°
+
John Johansson
0

Nike

Court Force High Lux

En rätt snygg sko från Nike har ni här, mycket clean tycker jag. Modellen heter Court Force High och är den första produkten ur Nike Sportswearx27s x27Luxx27 -linje. Tillgänglig i svart och grå, släpps i Nike Sportswearx27s flagskeppsbutiker; Locations i New York och Jingumae i Harajuku, Tokyo. Finns nu hos Sneakersx27nx27stuff (säljs endast ö…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Nike,
37.3°
+
John Johansson
0

Y-3

Honja Hi & Ikuno

Den snygga skon x27Honja Hix27 från Adidas Y-3 fortsätter att dyka upp i snygga varianter, denna gången är den svart och vit i skinn, verkligen vacker. Det har även släppts en mindre snygg sko vid namn Ikuno, ser ut som något man ska ut och springa med. Släpps första veckan i december, $270 respektive $250.
Läs mer om Skor, Y-3,
37.2°
+
John Johansson
0

Rokin

Spring/Summer 2009

Svenska Rokin fortsätter att växa och presenterar hela 18 herrmodeller i deras kommande vår- och sommarkollektion. Färgerna går i vitt, bleka toner av grått, rosa och blått samt beige, svart, brunt och mandarin. Ska försöka få tag på högupplösta bilder.
Läs mer om Skor, Rokin,
37.2°
+
John Johansson
0

Puma

60th Anniversary Arkitel 61 & Rennschuh 2

Puma firar nu sitt 60-årsjubileum och släpper populära modeller från 40- och 50-talet. Modellen x27Arkitel 61x27 är den första fotbollsskon från Puma som nu gjorts om lite för att istället användas som en modern och snygg skinnsko. En annan modell de släpper är x27Rennschuh 2x27 som är en gammal sprinter/spik -sko, riktigt snygg, den är också omgj
Läs mer om Skor, Puma,
37.4°
+
John Johansson
0

Reebok

NPC Clean

Här har vi en riktig klassiker från Reebok, den heter NPC Clean och är en av de modeller som funnits med i massor av år, vilket är ett bra tag, Reebok startades i Storbritannien på 1890-talet. Den gamla skon har fräschats upp och släpps i 5st cleana färger; svart, vit, grön, lila och brun.
Läs mer om Skor, Reebok,
37.4°
+
John Johansson
0

EA Sports x Pony

“Feed the Cat” Sneakers

Spelutvecklarföretaget EA Sports har vänts sig till Pony för att de tillsammans ska ta fram ett par sneakers. Som ni ser på bilderna är skorna doppade i en burk med EA-färg och jag tycker det ser riktigt snyggt ut!
Läs mer om Skor, Pony, EA Sports
37.2°
+
John Johansson
0

Presentkort på 2000kr!

Hos skobutiken Lester

Nu är tävlingen avgjord och vi säger grattis till vinnaren borkbork som får ett presentkort värt 2000kr hos Lester. Övriga deltagare i tävlingen, misströsta ej! Fram till och med den 16e november erbjuder Lester alla feber-läsare 15% rabatt på hela sitt sortiment så att ni kan köpa de skor ni ville ha! Använd rabattkoden x22streetwearfeberx22 och
Läs mer om Skor, Lester,
36.7°
+
John Johansson
0

Sneaky Steve

Vår 2009

Vårens kollektion från Sneaky Steve hämtar sin inspiration från den rustika bondgården. Taggtrådsmönster, folklore, denim, kanvas och läder är alla förenade för att skapa en geniun kollektion av sneakers. Färgerna som dominerar är orange, blå, röd och grönt tillsammans med svart, vitt och ljusgrått. Nytt för denna kollektion är sulan ”From Chaos t…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Sneaky Steve,
37.1°
+
John Johansson
0

Alexander McQueen

By Puma (Black Label)

Den nya kollektionen skor från Pumax27s samarbete med Alexander McQueen heter x27Spine Luxex27 och är inspirerad av skelettet vilket man först och främst kan se på undersulan. Det är såklart 2st benvita modeller med i kollektionen varav en har kardborreband som verkar bli hetare för varje dag (är själv inte så förtjust i just detta). Totalt handl
Läs mer om Skor, Alexander McQueen, Puma
37.4°
+
John Johansson
0

Swear

Holiday 2008 Collection

Skorna från Swear har sett likadana ut länge nu, trots en del intressanta samarbeten känns det inte som de hittat rätt med sin design. Men den nya holidaykollektionen som dykt upp hos Revolve Clothing tycker jag ger förhoppningar om att Swear lyckats ta sig i kragen.
Läs mer om Skor, Swear,
37.3°
+
John Johansson
0

Alife

Chuck Crinkle & Kennedy High Reptile

Det har dykt upp lite nya skor från Alifex27s höst- och vinterkollektion, den första är en Chuck vid namn x27Chuck Crinklex27 som finns tillgänglig i 3st färger (svart, vit och lila). Även en Kennedy High har dykt upp i färgerna mörkbrun och ljusbrun, modellen heter x22Reptilex22 och ni ser ju varför. Dyker väl snart upp hos Caliroots, Shelta mfl
Läs mer om Skor, Alife,
37.1°
+
John Johansson
0

PAM x Forefex

Spaceboots

Ett roligt samarbete mellan PAM och italienska skomärket Forefex. Resultatet är en slags moonboot/spaceboot som kommer i tre olika färgalternativ. Lär hålla dig varm och torr genom hela vinter. Släpps någon gång denna månaden.
Läs mer om Skor, PAM, Forefex
37.5°
+
John Johansson
0

Volta

Footwear

Här har vi ytterligare ett nytt skomärke som vågar sätta sig upp mot de stora tillverkarna, märket heter Volta och kommer ifrån Italien. Skon på bilderna är den första och enda modellen de släppt änsålänge, den finns tillgänglig i 8st olika färgkombinationer. Skorna från Volta beräknas hamna i butik i januari nästa år, då i butiker som Best Shop …
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Volta,
37.1°
+
John Johansson
0

Sperry Topsider

Chukka boat shoe

Här har vi ett gammalt skomärke som går tillbaka ända till 1930-talet. Det startades utav en man vid namn Paul Sperry som va en riktig seglarfanatiker. Han tröttnade en dag på att snubbla runt på däck och började designa egna seglardojjor. Modellen är en x27Chukkax27 och finns tillgänglig i de 3 olika varianterna ni ser på bilden. Butiken For The…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Sperry Topsider,
36.9°
+
John Johansson
0

Kiroic

2008 Fall/Winter Collection

Ni har kanske redan sett höst- och vinterkollektionen från kinesiska Kiroic (här), de har uppdaterat sin hemsida med snygga produktbilder och jag kunde inte låta bli att lägga upp dom här.
Läs mer om Skor, Kiroic,
37.1°
+
John Johansson
0

Stampd

Spring 09' Footwear Collection

LA-baserade skodesignern Chris Stamp började göra skor för några år sedan men inte förrän till våren kommer hans första skokollektion under eget märke/namn: Stampd. En snygg modell som kommer i flera olika mönster och färger, tillgänglig i januari.
Läs mer om Skor, Stampd,
37.2°
+
John Johansson
0

Vans

Sk8 Hi Woven Pack

Bli inte för kär i denna x27Sk8 Hix27 från Vans, den släpps nämligen bara i limiterad upplaga i Japan! Men den är rätt snygg och vad som gör den ännu mer intressant är att de (för att höja kvalitén ytterligare ett snäpp) använt material från italienska Bordificio som i nuläget även gör jobb åt Dolce & Gabbana, Versace, Poltrona Frau och BMW.
Läs mer om Skor, Vans,
37.1°
+
John Johansson
0

Surface to Air

Spring/Summer 2009 Shoes

Här får ni er en liten förtitt på vad Surface to Air har på gång för er inför nästa vår/sommar. De har utvecklat deras skokollektion som innehåller en riktigt snygg modell. Har inte så mycket mer information om denna skon, får återkomma närmare våren.
Läs mer om Skor, Surface to Air,
37.1°
+
John Johansson
0

Common Projects

2008 Fall/Winter Collection

En förtitt på deras höst- och vinterkollektionen fick ni här, nu har Common Projects hemsida uppdaterats och där kan man se samtliga modeller från den nya kollektionen. Bland nyheterna hittar vi bl.a. en illröd high-top modell som märks väl bland alla svarta/vita/bruna/gråa modellerna.
Läs mer om Skor, Common Projects,
37.0°
+
John Johansson
0

Gourmet

Holiday 2008 Footwear / Resort Collection

Här är en rätt intressant kollektion från LA-baserade skomärket Gourmet. Man ser en lite ändrad riktning i utseendet på skorna, lite mer dressat får man väl säga. Tidigare har det varit råa sneakers medan man nu verkar bytt till en lite mer casual stil. Snyggt tycker jag, ni hittar Gourmet hos bl.a. Shelta.
Läs mer om Skor, Gourmet,
37.2°
+
John Johansson
0

Adidas x NBA

2008 Fall/Winter Collection

UPDATE: Fyller på med ytterligare några modeller från samarbetet. Lagen och modellerna är: Detroit Pistons / x27Forum Highx27, Denver Nuggets / x27Metro Attitude Lowx27, Phoenix Suns / x27Forum Lowx27, Minnesota Timberwolves / x27Metro Attitude Lowx27, Washington Wizards / x27Americana Highx27 och San Antonio Spurs / x27Americana Lowx27 Adidas ha…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas, NBA
37.0°
+
John Johansson
0

Alife

Fall 2008 Footwear

De första skorna från Alifex27s höst- och vinterkollektion har redan presenterats här på Streetwearfeber och nu har det dykt upp ytterligare några modeller. I andra släppet från Alife hittar vi modeller som; Cup Ivy League, Everybody Mid, Everybody High Toy, Everybody Mid Pro, Everybody Mid Lux, Chaser Nubuck, Chuck, Kennedy, och min favorit (huvu…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Alife,
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas AZX

Q till W

Som jag nämnde tidigare i veckan väntade vi ju på skorna Q till W i Adidas projekt x27AZXx27, nu är de här! Det är butikerna DQM (Dave’s Quality Meats), A.R.C. (Alife Rivington Club), SNS (SneakersNStuff), Crooked Tongues, Undefeated, VA och Wood Wood som är de sista ut. Vill ni veta mer, surfa in hos Highsnobiety som har sammanfattat det bra, här…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas AZX,
37.1°
+
John Johansson
0

Nike

2008 Vandal High Quickstrikes

Modellen Vandal High Quickstrikes från Nike kommer tillbaka i höst i några riktigt snygga färgkombinationer. Skon är gjord i läder ovantill och har snygga sömmar i samma färg som skosnörena, begränsad upplaga. Riktigt snyggt, finns tillgänglig nu hos Proper.
Läs mer om Skor, Nike,
37.2°
+
John Johansson
0

Rhythm Footwear

Sandwich

Här är bilder på de senaste skorna från japanska Rhythm Footwear, enkla men ändå nytänkande. Modellen heter x27Sandwichx27, släpps i en hög och en låg variant i färgerna svart och vit. Rhythm Footwear gör sin USA-debut runt jul, då får vi hoppas att dessa skorna dyker upp i några fler butiker, till dess får man nöja sig med att kolla på bilderna.
Läs mer om Skor, Rhythm Footwear,
37.1°
+
John Johansson
0

Coming Soon

by Yohji Yamamoto Sneakers

Senaste produkterna från Yohji Yamamotox27s kollektion; x27Coming Soonx27, är ett par sneakers i enkelt och snyggt utförande. Kommer i svart och i vitt och finns bl.a. hos Blackbird. Vill ni veta mer om kollektionen se mitt tidigare inlägg här.
Läs mer om Skor, Coming Soon, Yohji Yamamoto
36.9°
+
John Johansson
0

Nike

Zoom Tennis Classic By Hiroshi Fujiwara

Här är ett mycket intressant släpp från Nike som samarbetat med Hiroshi Fujiwara (skapare av Fragment Design). Skon är en x27Tennis Classicx27 från Nike och kommer i 4st olika färger; röd, grön, grå och blå. Nort Berlin släpper skon 11e Oktober.
Läs mer om Skor, Nike, Fragment, Hiroshi Fujiwara
37.1°
+
John Johansson
0

Appertiff

Höstens Tifflers

Nu lanserar Apertiff höstens x27Tifflersx27 med utomhus-sula och skönt gubbrutigt mönster. Ser sjukt sköna ut och ett stort plus att dom även funkar utomhus, 349 kr.
Läs mer om Skor, Apertiff,
37.0°
+
John Johansson
0

Supra

Nyheter!

Supra har släppt två nya färgvarianter av deras modeller Skytop och Greco Hi. Skytop-modellen är riktigt snygg i gult/rött/svart och Greco Hi-modellen har släppts i färgerna svart/silver och ett mönster som liknar fiskfjäll. Skorna finns redan nu hos Factory 413 i L.A., har inte sett dem i någon butik i Sverige ännu.
Läs mer om Skor, Supra,
37.0°
+
John Johansson
0

Adidas aZX

Y Is For You

Vi väntar fortfarande på Q till Z i Adidas aZX-projekt, en trevlig nyhet har dock dykt upp, bokstaven/skon x27Yx27 är det ingen butik som kommer designa utan det har utlysts en tävling; Y Is For You, där du själv kan designa din alldeles egen Adidas sko. Priset är 10 par av din sko och 1000 Euro, surfa in på hemsidan och var med och tävla! Vet ni…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas, aZX
37.0°
+
John Johansson
0

Greedy Genius

Cool Breeze

Greedy Genius har en väldigt snygg modell vid namn x27Cool Breezex27, den finns i lite olika varianter bl.a. “Rescue”, x22Avalanchex22 och x22Vadorsx22 (som är ett samarbete med artisten Bun-B) Modellerna “Rescue” och x22Avalanchex22 blir tillgängliga i början på Oktober, modellen x22Vadorsx22 ska redan ha släppts, se bilder på samtliga tre varian
Läs mer om Skor, Greedy Genius,
37.0°
+
John Johansson
0

Creative Recreation

2008 Fall/Winter Collection

I höst- och vinterkollektionen från Creative Recreation ser man lite mindre färger än vad man är van vid att se från dom. Personligen har jag väl aldrig gillat deras färgkombinationer utan mer fallit för deras enfärgade skor. Bilderna är från Revolve Clothing men man kan hitta CR hos flera återförsäljare här i Sverige, bl.a. hos Fashionisland, Ur…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Creative Recreation,
37.0°
+
John Johansson
0

Lacoste

L75 Weave

En ny sko från Lacoste, den heter x27L75 Weavex27 gjord i vävt läder och koller i två stycken riktigt snygga färgkombinationer; grön/vit och orange/svart. Säljs bl.a. hos Oki-Ni.
Läs mer om Skor, Lacoste,
37.0°
+
John Johansson
0

Swear x Fred Perry

Fall/Winter 2008 Footwear

Swear och Fred Perry har samarbetat ännu en gång, i deras höst- och vinterkollektion finns 2st modeller; x27Oxford Leather Lowx27 och x27Oxford Leather Highx27 i rött och vitt. Swearx27s logga gör sig väldigt bra ihop med Fred Perryx27s men i övrigt är jag inte så imponerad.
Läs mer om Skor, Swear, Fred Perry
37.1°
+
John Johansson
0

Sole Conspiracy Design Group AB

Skoutförsäljning i Göteborg, 50-70% rabatt!

Sole Conspiracy Design Group AB har mellan 25/9 - 28/9 utförsäljning av deras provkollektioner från Snowjoggers by Rubber Duck, Le Coq Sportif, Jim Rickey, Bobbie Burns, Refined By Bobbie, och Onitsuka Tiger. Skor för både honom och henne, 50-70% rabatt! Nedre Fogelbergsgatan 4 Göteborg (Vasastan) 25/9 - 28/9 12.00 - 19.00
Läs mer om Skor, ,
37.0°
+
John Johansson
0

The Hundreds

2008 Footwear / The Johnson

Har dykt upp lite mer info om den omtalade skon från The Hundreds som nu bl.a. fått ett namn; x22The Johnsonx22. “A clean, understated shoe that serves to emphasize the wearer’s overall appearance. And it has everything to do with my roster of kicks growing up in Cali. It’s really a concoction of all my favorite shoes that are representative of yo…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, The Hundreds,
37.1°
+
John Johansson
0

Ubiq

2008 F/W Ilis

Japanska Ubiq har det varit tyst om länge, iallafall här på Streetwearfeber. I deras höst- och vinterkollektion finns en ny modell vid namn x22Ilisx22, en enkel sko gjord i både canvas, mocka och skinn. Finns i 3 färger och dyker förhoppningsvis upp hos Shelta snart.
Läs mer om Skor, Ubiq,
37.1°
+
John Johansson
0

Y-3

Fall/Winter 2008 Footwear

Här är några av de modellerna som är med i höst- och vinterkollektionen från Y-3, vi har tidigare sett modellerna x27Hayworth II Midx27 och x27Honja Hix27 här på Streetwearfeber och nu har det alltså dykt upp ytterligare några modeller.
Läs mer om Skor, Y-3,
37.0°
+
John Johansson
0

Shoe The Bear

Autumn/Winter 2008 collection

Shoe The Bear är ett relativt nytt skomärke från Danmark/Århus, inför varje ny kollektion bjuder de in en designer att vara med och designa. I höst- och vinterkollektionen är det Lau Højen som är designer och skorna som är unisex finns nu hos VOX111.com.
Läs mer om Skor, Shoe The Bear,
37.0°
+
John Johansson
0

The Generic Man

Autumn/Winter 2008 Footwear

En riktigt snygg kollektion från skomärket The Generic Man har ni här. De startade 2006 och har sedan dess utökats och erbjuder nu massor av snygga modeller.
Läs mer om Skor, The Generic Man,
37.0°
+
John Johansson
0

Wings + Horns

2008 Fall/Winter Shoe Collection

Kläderna från Wings + Horns höstkollektion har jag nämnt tidigare här, nu har butiken Roden Gray fått in skokollektionen som jag tycker ser riktigt stabil ut. Enkla modeller där man tydligt ser att kvalitén finns. Som jag nämnt tidigare ska Wings + Horns finnas hos Fever, vet dock inte om de fått in något ännu.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Wings + Horns,
37.0°
+
John Johansson
0

Journal Standard x Danassa

Deck Shoe Mid

Här är en riktigt snygg seglarsko från japanska Journal Standard som samarbetat med Danassa på en x27Deck Shoe Midx27, tidigare har det funnits en låg variant och nu finns alltså denna mellanhöga i 7st olika färger. Kola källan för mer info och bilder.
Läs mer om Skor, Journal Standard, Danassa
37.0°
+
John Johansson
0

Converse x WoodWood

1HUND(RED)

WoodWood har verkligen lyckats göra sig ett namn på den internationella marknaden och det lär väl inte bli sämre i och med deras ny samarbete med Converse där man ihop gjort en väldigt snygg version av modellen x27Chuck Taylor All Star Highx27. Skon kommer släppas första oktober och då enbart säljas i ett fåtal butiker, håll ett öga öppet efter de
Läs mer om Skor, Converse, WoodWood
37.0°
+
John Johansson
0

J Shoes

2008 Autumn/Winter Collection

Amerikanska J Shoes gör välgjorda och detaljrika skor i de bästa materialen. Deras höst- och vinterkollektion innehåller bl.a. några riktigt stabila kängor som ser ut att hålla riktigt hög kvalité till ett bra pris. Modellen x27Riderx27 i svart skinn är min absoluta favorit. Kostar 1190:- hos Lester.
Läs mer om Skor, J Shoes,
37.2°
+
John Johansson
0

You Must Create (YMC)

Patent High Top

Höstens skokollektion från You Must Create (YMC) har jag nämnt tidigare här, men sedans dess har det faktiskt dykt upp en ny och väldigt snygg sneakermodell vid namn x27Patent High Topx27. Glöm inte att kolla in alla snygga kläder från höst- och vinterkollektionen som nu finns tillgängliga i deras webshop.
Läs mer om Skor, You Must Create, YMC
36.9°
+
John Johansson
0

Be Positive

Från Slam Jam

Italienska streetwear-butiken Slam Jam har gjort en egen skokollektion vid namn Be Positive och den säljs endast i egna butiken, Japan, och ett fåtal utvalda butiker i Europa där Black Market representerar Sverige. Kul!
Läs mer om Skor, Be Positive, Slam Jam
37.0°
+
John Johansson
0

Veja

Fall/Winter 2008 - The Grid

Skomärket Veja är från Frankrike och startades år 2004, i deras nya höstkollektion presenterar de en helt ny modell vid namn x22The Gridx22 som är riktigt snygg. Alla skor från Veja är gjorda i organiskt bomull från Brasilien. Kolla in alla deras modeller på hemsidan och vill ni veta mer om företaget har finns det massor av info hos Wikipedia Ni…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Veja,
37.0°
+
John Johansson
0

Kiroic

2008 Fall/Winter Collection

Ett av de senaste märkena från den (växande) kinesiska marknaden heter; KIROIC. KIROIC är ett Shanghai-baserat skomärke utan hemsida och bilderna ni ser är (tro det eller ej) från deras första kollektion. En väldigt bred kollektion som bjuder på mycket nytänk och några små rip-off, som vanligt på skomarknaden. Jag hoppas att vi får se mer från de
Läs mer om Skor, Kiroic,
37.1°
+
John Johansson
0

Shofolk

AW08

Cathal McAteer startade Folk Clothing år 2001 och kände efter några år att han ville starta ett skomärke vilket han också gjorde år 2004 då Shofolk föddes. Den nya kollektionen innehåller några uppdaterade klassiker och även några nya modeller. Ni hittar Shofolk bl.a. hos Lester.
Läs mer om Skor, Shofolk,
37.0°
+
John Johansson
0

Feiyue

08/09 Winter collection

Feiyue’s nya vinterkollektion är en hyllning till lädret, modellen Feiyue Lo har gjorts helt i läder och kommer i 3st färger; svart, brun och vit. Släpps hos butikerna i september, bland återförsäljare i Sverige finns bl.a. Lester och NK Street. Kolla in övriga modeller på hemsidan.
Läs mer om Skor, Feiyue,
37.1°
+
John Johansson
0

Pointer Footwear

Fall/Winter 2008 - Soma Leather

Pointer Footwear har fortfarande inte presenterat sina modeller för hösten men Highsnobeity har fått tag på bilder på en uppdaterad x27Pointer Soma Leatherx27 som är väldigt snygg (den gamla hittar ni här). Blir du sugen på att skaffa dig ett par skor från Pointer så finns det gott om återförsäljare i Sverige, kolla in listan på deras hemsida (kon…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Pointer Footwear,
37.1°
+
0

Nike

Heavy Metal Pack

Nike’s Sport Culture Indie Department har nu levererat Heavy Metal Pack till Shelta. Jag har nämnt dessa skorna för några månader sedan här och nu finns de alltså i butik. En hög Terminator och en hög Vandal. Varje par kommer med ett plektrum, coolt!
Läs mer om Skor, Nike,
37.0°
+
John Johansson
0

Gram

A/W 2008

Fick precis bilderna på Gramx27s höst- och vinterkollektion. Likt förra kollektionen kör man mycket på tre-färgat fast denna säsongen med mer höstliga färger som mörk -grön, -röd och -blå ihop med skinn i olika färger. Modellerna som släpps heter 308g, 381g, 383g, 399g och 420g. Mycket höstligt och snyggt!
Läs mer om Skor, Gram,
37.0°
+
John Johansson
0

Double Identity

Footwear Collection A/W 2008

En utav höstens absolut snyggaste skor kommer från den London-baserade designern Johnny Tsiattalou och hans märke Double Identity. Han startade sin karriär reda på 70-talet och är idag en utav de mest kända designerna i England. Jag ska verkligen försöka få tag på ett par, verkar tyvärr tagit slut i min storlek hos Seven i New York.
Läs mer om Skor, Double Identity,
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas Grün

2008 Fall/Winter Collection

Det verkar som intresset för Adidas x27Grünx27 -kollektion va stort för nu i höst kommer fortsättningen som bjuder på några rätt så snygga modeller. Till skillnad från tidigare kollektion så ser det inte riktigt lika x22gröntx22 ut, sulorna är vita vilket gör att skorna ser mycket fräschare ut, hoppas bara att de fortfarande är miljövänliga. Vill…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas,
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas Originals

2009 Spring Collection Preview

Adidas tog tillbaka serien x27Torsionx27 hösten 2006 efter 26 års uppehåll, nu var det dags igen i deras vårkollektion för nästa år. Modellerna man ser i den kommande kollektionen är dels de i Torsion-serien; Bank Shot, Sleek (dam) och Racer OG och även modellerna ZX 7000, ZX 8000, ZX 9000 och Altitude. Många läckerbitar, ska dyka upp hos butiken…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas,
37.0°
+
John Johansson
0

ALIFE

2008 Fall/Winter Footwear - 'Shell Toe'

Höstnyheterna från Alife kommer i omgångar, nu har ännu en modell dykt upp vid namn x27Shell Toex27. Påminner lite om både en modell från Vision Street Wear och en SK8-Hi. Snygg iallafall!
Läs mer om Skor, ALIFE,
37.0°
+
John Johansson
0

Ben Sherman

Nyheter hos Lester

Skobutiken Lester i Göteborg har fått in några nya modeller från Ben Sherman. Modellen x27Tripx27 är riktigt snygg, en skinnsko med latexsula och innersula i skinn. Kostar 1190:-
Läs mer om Skor, Ben Sherman,
37.1°
+
John Johansson
0

PF Flyers

Fall 2008 Lookbook

Skomärket PF Flyers har nu lagt upp en lookbook på deras nuvarande höstkollektion som i detta nu börjat landa i hyllorna. Många snygga modeller bl.a. den på bilden som heter Glide. Kolla in hela lookbooken här.
Läs mer om Skor, PF Flyers,
37.2°
+
John Johansson
0

Vision Street Wear

Suede High & Patent High

Vision Street Wear var under slutet av 80-talet riktigt stort. Deras kläder, skor och brädor gjorde märket till ett av dom största på marknaden. Nu är det skorna som märks mest och deras snygga och sjukt bekväma modeller x27Suede Highx27 och x27Patent Highx27 finns nu att köpa hos bl.a. Shelta.
Läs mer om Skor, Vision Street Wear,
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas AZX

I to P

UPDATE: En video har dykt upp, roligt för det intresserade. För ett tag sedan skrev jag om första gänget skor från Adidas AZX-samarbete (här). Då va det butikerna A till H och nu har I till P kommit. Butikerna som varit med denna gången är; I-Store, Just Be, Kendo, Livestock, Major, Neighborhood, O-Store och Patta. Nu är det bara Q till Z kvar d…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas AZX,
37.1°
+
John Johansson
0

Supra

Footwear Spring 2009 Collection

Hösten har ännu inte hunnit komma men redan nu kan man se vårens modeller från Supra. I kollektionen finns nya färgalternativ på modellerna; Skytop, Suprano, Suprano Hi, Diablo, Cruizer, Sport, Vaider, Cuban och 3 nya modeller; The Vaider Low, Vega och Skylow 1.5, Detta är antagligen den största kollektionen från Supra någonsin. Skorna från Chad…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Supra,
37.0°
+
John Johansson
0

The Hundreds

2008 Fall Footwear Preview

Efter att några år nu gjort skor i samarbete med andra skomärken har The Hundreds släppt en alldeles egen skokollektion. En enkel mid-top modell i fyra olika färger. Mer bilder lär väl dyka upp.
Läs mer om Skor, The Hundreds,
37.3°
+
John Johansson
0

Tretorn x Acne

Fall/Winter 2008 Footwear

Tretorn fortsätter sitt lyckade samarbete med Acne som till hösten bjuder på 3st nya modeller, En stabil känga och två lite enklare hi- och midmodeller i snygga färger. För er som är intresserade av Tretorn så kommer de med en mycket intressant klädkollektion till våren (mer info här).…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Tretorn, Acne
37.1°
+
John Johansson
0

You Must Create (YMC)

2008 Fall/Winter Footwear Collection

Efter en stark skokollektion från i våras har YMC släppt hösten och vinterns modeller som nu finns hos bl.a. Oki-Ni. Personligen saknar jag en sneakermodell (kanske en uppföljare till deras Zip Boot) men ändå några snygga modeller finns och vi har kanske inte sett allt ännu.
Läs mer om Skor, You Must Create, YMC
37.0°
+
John Johansson
0

Vans x A.P.C.

Sk8-Hi White

Nitty Gritty har fått in många snygga skor det senaste bl.a. denna cleana vita Sk8-Hi modellen som är ett samarbete mellan Vans och A.P.C.. Den kostar 698kr, kolla även in de andra nyheterna från bl.a. K-Swiss, Fred Perry och Gram här.
Läs mer om Skor, A.P.C, Vans
37.0°
+
John Johansson
0

Common Projects

Fall/Winter 2008 Collection

Common Projects har skapat en egen stil och hållit sig till den och jag blev lite besviken när jag kollade igenom skorna från höstkollektionen ända till jag såg de sista modellerna. Många av deras klassiska skor finns kvar även i höst och tur är väl det för dom håller än (fast kanske inte mot regn) men de presenterar även en mer mogen stil vilket…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Common Projects,
37.0°
+
John Johansson
0

Supra

Fall 2008 - Vaider

En ny modell från ett av de hetaste skomärkena i skategenren; Supra. Modellen heter Vaider och finns i 4st olika färger (svart, silver, gul, röd). Skon har redan nu börjat dyka upp i butik och håll ögonen öppna hos de svenska återförsäljarna Caliroots, Junkyard för att nämna några. För er som inte kan vänta kontakta Factory 413 som fått in den si…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Supra,
37.0°
+
John Johansson
0

Alife

Footwear Fall/Winter 2008

Den japanska butiken Flauge har fått in några av höstens skor från Alife. Modellerna som ingår den nya kollektionen är; Court Cup (RGB och B&W), Chaser Toy, Public Estate, Everybody High Americas och Chuck Blue. En stark kollektion som bjuder på mycket nytänk. Förhoppningsvis får vi snart se kläderna från Alife som brukar innehålla många snygga …
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Alife,
37.0°
+
John Johansson
0

Gravis Skateboarding

Fall 2008 Collection

Gravis senaste sub-kollektion; IVSK8 kommer finnas tillgänglig från och med augusti. I kollektionen finns bl.a. en modell vid namn x27Viking Hi LX LTDx27 som är ett samarbete med Arto Saari. Mer info hos källan.
Läs mer om Skor, Gravis Skateboarding,
37.1°
+
John Johansson
0

Gram

2009 Spring/Summer Collection

Det går snabbt i svängarna, redan nu är det en användare på forumet Superfuture som slängt upp produktbilderna från Gramx27s kommande vår- och sommarkollektion (-09) som man kunde se från Capsule N.Y. (här). En rolig överraskning är att de kommer släppa en liten klädkollektion, något som jag misstänkte redan när de släppte sina x27limited edition …
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Gram,
37.2°
+
John Johansson
0

Rhythm Footwear

Sandwich- Hi/Lo

Japanska Rhythm Footwear är för mig ett nytt märke, de har släppt en rätt så snygg modell inför hösten som heter x27Sandwichx27 (kommer i Hi & Lo). Finns nu hos Zozo Shop, vet tyvärr inte om märket kommer till Sverige.
Läs mer om Skor, Rhythm Footwear,
37.0°
+
John Johansson
0

Gram

Spring 2009 Preview @ Capsule New York

För er som är intresserade av vad svenska Gram har att erbjuda till våren finns nu några bilder från deras monter på Capsule-mässan i New York. Några intressanta modeller och färger har vi att vänta oss.
Läs mer om Skor, Gram,
37.0°
+
John Johansson
0

Raf Simons

Zip Change Sneakers

Oki-Ni har fått in några riktigt snygga skor från Raf Simons. Modellen heter x27Zip Change Sneakersx27 och har en sån underbar funktion som gör att du helt enkelt kan välja om du vill köra low-top eller high-top med hjälp av en dragkedja. Riktigt smart tänkt, YMC släppte iofs redan i våras en liknande idé (här) med dragkedja men då ingick inte en …
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Raf Simons,
37.1°
+
John Johansson
0

Creative Recreation

För Barneys

När man ser dessa skorna så tänker man inte på Creative Recreation utan snarare på t.ex. Common Projects men nu är så fallet att Creative Recreation har tagit fram en kollektion exklusivt för varuhuset Barneys i New York och då ser det ut såhär, snyggt! Skorna är gjorda i Italien och släpps på Barneys våren 2009. Mer bilder lär dyka upp i framtide…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Creative Recreation, Barneys
37.0°
+
John Johansson
0

Supra NS

Fall 2008 Collection

Supra NS visar upp sina läckerbitar på hemsidan, det är deras line-up inför hösten och det ser riktigt bra ut, lär locka en stor publik.
Läs mer om Skor, Supra NS,
37.0°
+
John Johansson
0

Clae

Fall 2008 Collection

Har ni följt denna bloggen har ni nog inte missat alla förtittar på höstkollektionen från Clae, nu får vi oss en titt på hela kollektionen som bjuder på några nay modeller och några klassiker (om dom nu kan kallas det efter 2 säsonger). Ni hittar hela uppställningen på deras hemsida.
Läs mer om Skor, Clae,
37.0°
+
John Johansson
0

Classic Kicks x Vans

Mid School 77 / Eras förtitt

UPDATE: Fler bilder har dykt up på de två modellerna och jag gillar verkligen utseendet på modellen x27Mid School 77x27. Den gamla affischen ni ser på bilden har varit inspirationen för detta projekt som butiken Classic Kicks i New York gjort i samarbete med Vans. I kollektionen är klassikern x27Erax27 med i massor av färgkombinationer, men en ro…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Classic Kicks, Vans
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas

Originals Superskate Street

Den senaste tiden har det droppat många snygga modeller och intressanta projekt från Adidas, här är ännu en skönhet som ska släppas under Juli månad. Detta är en uppdaterad x27Superskate Streetx27 som finns i en svart och en vit variant med de 3 linjerna snygga markerade som gälar. För ett tag sedan släppte Adidas en x27Superskate Streetx27 i lik
Läs mer om Skor, Adidas,
37.0°
+
John Johansson
0

The Generic Man

2008 Spring/Summer Collection

The Generic Man startades av Kevin Carney & Brandon Day år 2006. Här får ni er en lite närmare titt på deras nuvarande vår- och sommarkollektion som bjuder på både stilrenhet och glitter. Inget man inte sett förut (Common Projects) men de lovar högsta kvalité av material framtagna i Europa. Skorna hittar ni närmast hos Lumi on 14
Läs mer om Skor, The Generic Man,
37.3°
+
John Johansson
0

Adidas

BW Army Mid Clean

Här ser ni en modell med ett något annorlunda utseende än vad man är van vid från Adidas. Modellen heter x27BW Army Mid Cleanx27 och är inspirerad av skon x27GSG9x27 som används av militärer över hela världen.
Läs mer om Skor, Adidas,
37.0°
+
John Johansson
0

DEN

Common Projects Concept Shop

Butiken DEN i New York har ett unikt koncept, de säljer bara ett märke i taget. Från att helt satsat på kläder från märken som svenska Sunday Sun och Cheap Monday är det nu dags för skomärket Common Projects att fylla lokalen. Common Projects har det senaste vuxit sig väldigt populärt och jag räknar med att suget från New York-borna kommer vara st…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, DEN, Common Projects
37.1°
+
John Johansson
0

Lanvin x Acne Jeans

Info från Sarah / Cloette

Sarah som är inköpare och AD hos den franska koncept-butiken x27Colettex27, skriver i sin blog om den här snygga skon från Lanvin och Acne Jeans. Den har ett klassiskt Lanvin-snitt, materialet som är jeans kommer då från Acne, släpps i november. Hon skriver även (på krasslig engelska) x22Like me, Kanye enjoys Lanvin x Acne collaboration. Herex27r…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Acne Jeans, Lanvin, Cloette
37.0°
+
John Johansson
0

Erik Schedin

Low sneaker for men

En för mig okänd designer vid namn Erik Schedin har under 4 års tid (!) pillat med ett projekt som snart ska dyka upp hos Nitty Gritty. Som ni ser på bilden är det en enkel vit herrsko, den kommer endast finnas tillgänglig i storlek 44 (Eriks egna storlek). Någon som kan upplysa mig om denne man och vad han gör så är kommentarsfältet till ert för…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Erik Schedin,
37.1°
+
John Johansson
0

Kris Van Assche

2009 Spring/Summer Footwear Collection

Kris Van Assche är en man med många bollar i luften. Han har den senaste tiden designat åt Dior Homme (SS08 var han första kollektion för märket) och har dessutom en egen klädkollektion och till sist även sin egna skokollektion som ni ser på bilderna.
Läs mer om Skor, Kris Van Assche,
37.2°
+
John Johansson
0

Adidas AZX

A to H

Förra veckan skrev jag om Adidas projekt x27AZXx27 (här). Nu har det dykt upp en video och även bilder på de första skorna från butikerna; ACU, BODEGA, COLETTE, D-MOP, LIMITEDITIONS, FOOTPATROL, GOODFOOT och HUF. Ett väldigt roligt initiativ av Adidas och jag längtar redan efter butikerna I - X där bl.a. Sneakersnstuff är medräknade. Mer info om …
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas AZX,
37.1°
+
John Johansson
0

BBB - Reebok

Favoriter från Bread & Butter Barcelona

Reebok hade den absolut största montern och visade upp massor av nya skor. Kolla in bildspelet för att se alla modeller.
Läs mer om Skor, Reebok,
37.0°
+
John Johansson
0

BBB - PF Flyers Spring '09

Favoriter från Bread & Butter Barcelona

Det gamla skomärket från 1937; PF Flyers som basketspelaren Bob Cousy tog över på 1950-talet fanns på plats och visade upp några snygga modeller. PF Flyers hittar ni bl.a. hos SNS
Läs mer om Skor, PF Flyers,
37.0°
+
John Johansson
0

BBB - Etnies Plus SS09 Preview

Favoriter från Bread & Butter Barcelona

Skomärket Etnies fanns på plats och visade upp sin lite mer lyxiga kollektion; x27Etnies Plusx27. Bland skorna finns även ett samarbete med Disney, en snygg låg sko i brunt läder med musse pigg tryckt på tungan. Om Disney är med på samarbetet vet jag inte?
Läs mer om Skor, Etnies Plus,
37.0°
+
John Johansson
0

BBB - Clae Footwear Fall '08

Favoriter från Bread & Butter Barcelona

Bread & Butter i Barcelona har ju pågått mellan 2-4 juli och bevakats hårt av modebloggare runtom. Personligen kunde jag inte närvara, sjukt avundsjuk på alla som varit där och tänkte bara slänga upp några intressanta nyheter inför den kommande våren (och även hösten). Först ut är Clae Footwear som presenterar en stabil höstkollektion, inga störr
Läs mer om Skor, Clae,
37.0°
+
John Johansson
0

Converse

100th Anniversary 2008 August Release

Converse Japan fortsätter med sitt 100års-jubileum, känns som det har hållit på lite för länge nu. Modellerna ni ser är de som kommer finnas tillgängliga från och med augusti. I släppet är det modellerna Chuck Taylor och Jack Purcell (och några till) som finns representerade både retrostil och modern stil.
Läs mer om Skor, Converse,
37.4°
+
John Johansson
0

Vans Syndicate x Gabe Morford x Max Schaaf

Holiday 2008

Den finns inte länkad på Vans Syndicatex27s hemsida ännu, men i deras kommande x27Holiday 2008x27 -kollektion har de samarbetat med Gabe Morford och Max Schaaf. Bilderna ligger gömda här: Vans Syndicate x Max Schaaf Vans Syndicate x Gabe Morford
Läs mer om Skor, Vans Syndicate, Gabe Morford, Max Schaaf
37.0°
+
John Johansson
0

Vans Syndicate x Steve Olson

Fall 2008

Här är bilder på den kommande höstkollektionen från Vans Syndicate, de har bl.a. samarbetat ihop med den legendariske skatearen från 70-talet; Steve Olson, tillsammans har de släppt en low top och en high top-sko som kommer i svart ormskinn. Med i kollektionen finns även ett samarbete med W)TAPS, finns bifogat längre bak i bildspelet.
Läs mer om Skor, Vans Syndicate, Steve Olson, W(TAPS
37.1°
+
John Johansson
0

Adidas

Consortium AZX

Nyligen presenterade Adidas Consortium ett av sina största projekt någonsin; AXZ. Med 26 bokstäver i (det amerikanska) alfabetet har Adidas valt ut 26st av sina x22störstax22 återförsäljare att representera varsin bokstav. De har samlat alla i Tyskland där de ska skapa egna versioner av Adidas modell x27ZXx27. Vi har såklart några representanter f…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Adidas AZX,
37.0°
+
John Johansson
0

A.R.C x Saucony

Shadow 6000

A.R.C (Alife Rivington Club) och Saucony har tillsammans släppt denna skon vid namn x27Shadow 6000x27 som kommer i 3st olika färger (röd, grön och blå) och släpps på Lördag i deras butik och online. I släppet finns även 3st t-shirtx27s som är bifogade längst bak i bildspelet.
Läs mer om Skor, A.R.C, Saucony
37.0°
+
John Johansson
0

Nike x Fragment

Zoom Tennis Classic Panda Pack

Ryktet om denna skon från Nike och Fragment (Hiroshi Fujiwara) kom redan för någon månad sen när den här bilden dök upp. Skon är ett gemensamt försök från Nike och Fragment att samla ihop pengar till de drabbade i jordbävningen som ägde rum i området Sichuan (Kina) för ett tag sedan. Skon kommer som ni ser i en svart version och en vit och den a…
Läs hela artikeln
Läs mer om Skor, Nike, Fragment