m

Kläder

37.1°
+
John Johansson
0

Maharishi

2008 Fall/Winter Collection, Hunt-Gather-Survive

Maharishix27s senaste kollektion heter x27Hunt-Gather-Survivex27 och avslöjar att den största inspirationen kommer från just jakt och vildmarksliv. Man ser mycket utav det klassiska materialet Tweed som har blandats med det moderna, tätvävda och starka bomullsmaterialet Ventile.
Läs mer om Kläder, Maharishi,
37.1°
+
John Johansson
0

Mike & Chris

Fall 2008

Mike & Chris (skapat av paret Mike Gonzalez och Christine Park-Gonzalez) är ett rätt så känt märke, iallafall deras damkollektion som säljs lite varstans, även i Sverige tror jag. Herrkollektionen är däremot inte lika omtalad och jag vet inget ställe i Sverige som säljer det. En väldigt intressant kollektion tycker jag, innehåller allt man kan öns…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Mike & Chris,
37.1°
+
John Johansson
0

MTWTFSS

AW08

Weekdayx27s märke MTWTFSS presenterar en utökad och mycket intressant kollektion inför hösten. Den innehåller massor av bra basplagg och mycket annat roligt.
Läs mer om Kläder, MTWTFSS,
36.9°
+
John Johansson
0

Makin Jan Ma

You are my milky way

Den japanska designern Makin Jan Ma är tillbaka med en ny kollektion och en helt ny film idé. Makin Jan Ma gör sina kollektioner på ett rätt roligt vis. Först skriver han en berättelse som han sedan gör ett manus till som till sist blir en film, där karaktärerna bär hans kläder. Varje säsong görs alltså en ny kortfilm för att få fram nästa kollekt…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Makin Jan Ma,
37.1°
+
John Johansson
0

Pudel

AW0809 Collection

Svenska Pudel startades år 2004 utav Lina Österman, två år senare blev Pudel utnämnt till x27Årets Rookies Företag 2006x27 och idag finns hennes kläder i butiker över hela världen. Pudel har sen en tid tillbaka även en onlineshop där man redan nu kan köpa kläderna ur höst- och vinterkollektion.
Läs mer om Kläder, Pudel,
37.0°
+
John Johansson
0

Im King

Fall 2008 Preview

Det rätt så färska märket Im King presenterade sin höstkollektion på Magic Tradeshow i Las Vegas för ett tag sedan. Den nya kollektionen har växt ordentligt och innehåller jackor, stickade tröjor, hoodies, t-shirts m.m. Köpa kläder från Im King gör ni bäst hos Karmaloop.
Läs mer om Kläder, Im King,
37.0°
+
John Johansson
0

Our Legacy

SS-09 collection “A Sundried Youth”

Our Legacy håller just nu på att uppdatera sin hemsida och kommer snart även lägga upp bilder på nästa års vår- och sommarkollektion. Men redan nu bjuder jag på en liten förtitt på kollektionen som ser mycket stadsvan och vacker ut. Återkommer med mer information närmare våren.
Läs mer om Kläder, Our Legacy,
37.0°
+
John Johansson
0

PAM

2008 Fall/Winter “Around and Around” Lookbook

Kläderna från PAM bör snart dyka upp i butik och äntligen har en lookbook dykt upp där man får sig en liten titt på de alltid lika snygga t-shirtprints som PAM har att erbjuda. När kläderna dyker upp finns de att hitta hos Blackmarket (Sthlm) och Scout (Gbg).
Läs mer om Kläder, PAM,
37.2°
+
John Johansson
0

Surface to Air

A/W 08

Parisbaserade märket Surface to Air har verkligen legat i den senaste tiden. Deras höst- och vinterkollektion har börjat landa i butiker runt om och de har dessutom fixat sig en riktigt bra hemsida som även innehåller en online shop. Många snygga plagg finns att hitta i deras höst- och vinterkollektion. Vill man testa kläderna eller köpa dom i Sve…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Surface to Air,
37.0°
+
John Johansson
0

Cheap Monday

SS 09 - Into The Temple

Nu när H&M tagit över och grundarna Adam Friberg, Lars Karlsson, Örjan Andersson och Linda Friberg har delat på de 564 miljoner som H&M fick pröjsa kan man ju undra vad som ska hända med Cheap Monday. Den nya vår- och sommarkollektionen var nog rätt så färdig när H&M kom in i bilden, ser väldigt intressant ut.
Läs mer om Kläder, Cheap Monday,
37.1°
+
John Johansson
0

Nike Sportswear

The 1912 Space @ Sneakersnstuff

Sneakersnstuff har likt 11 andra butiker i Europa fått äran att sälja Nike Sportwearx27s limited edition kollektion i sin butik. x22When Nike told us that we are ranked as high as it gets we felt really honored. We certainly know how hard it is to get the most sought after and limited Nike products. When we opened Sneakersnstuff in 1999 we were ju…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Nike Sportswear, Sneakersnstuff
37.1°
+
John Johansson
0

Uniforms for the Dedicated

Underground Loop Film

Uniforms for the Dedicated har den senaste tiden fått mycket uppmärksamhet och utsågs dessutom till årets nykomling under Stockholm Fashion Week nu i augusti. De släppte nyligen en väldigt cool reklamfilm för deras höst- och vinterkollektion, signerad webbyrån Zooma. Ni hittar kläderna från Uniforms for the Dedicated hos bl.a. Bobby Dazzler…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Uniforms for the Dedicated,
36.9°
+
John Johansson
0

Bayicon

SS 09

Här är bilder på svenska Bayiconx27s kommande vår- och sommarkollektion där de även firar sitt 5-årsjubileum. Bayicon lovar att i denna kollektionen har de använt de absolut bästa materialen tillgängliga. Allt jeansmaterial kommer från en liten fabrik i Kojima/Japan och materialen de använt till skjortorna kommer från Italien. De har även en x22s…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Bayicon,
37.1°
+
John Johansson
0

Odeur

A/W 2008

Svenska Odeur lanserade sin första kollektion 2007 och bestod då enbart av några t-shirts. Bakom Odeur står Petter Hollström som tillsammans med Anna Lidström designar kläderna. Namnet Odeur bygger på en doft som integreras med plaggen, låter intressant. Nu är en mycket stark höst- och vinterkollektion här, denska finnas hos bl.a. Grandpa (Sthlm),
Läs mer om Kläder, Odeur,
37.1°
+
John Johansson
0

Rocksmith

Den nya höstkollektionen nu hos Caliroots

Rocksmithx27s nya höstkollektion som jag nämnt tidigare här har äntligen dykt upp hos Caliroots och innehåller som vanligt några riktigt snygga jackor och läckra t-shirttryck.
Läs mer om Kläder, Rocksmith,
37.1°
+
John Johansson
0

NY Fashion Week

SS09 preview hos men.style

Den 6e september startar NY Fashion Week och men.style har fått sig en förtitt på vad som kommer att visas upp från 17 av de duktigaste modeskaparna New York (plus en från L.A.) har att erbjuda. På bildera ser vi smakprov från; Adam Kimmel, Band of Outsiders (Scott Sternberg), Duckie Brown (Daniel Silver and Steven Cox), Gilded Age (Stefan Miljani…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, NY Fashion Week,
36.9°
+
John Johansson
0

Chronicles Of Never

Autumn/Winter 08' Collection

Efter att varit med och startat K(T)subi och designat deras kollektioner i 6 år startade Gareth Moody från Australien sitt märke Chronicles Of Never. Årets höst- och vinterkollektion är mörk och dyster och ska enligt deras hemsida finnas i Weekday-butikerna.
Läs mer om Kläder, Chronicles Of Never,
37.1°
+
John Johansson
0

DreamTeam Clothing

Spring/Summer 2009

Jag skrev i början på detta året om tyska märket DreamTeam Clothing som då va nybörjare och släppte sin första kollektion, nu har de fått lite mer kött på benen och presenterar sin kommande vår- och sommarkollektion som innehåller några hoodies, t-shirts och byxor/jeans. DreamTeam ska finnas hos Caliroots men jag har inte hört något om nån höst/vi…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, DreamTeam Clothing, DRMTM
37.1°
+
John Johansson
0

Wings + Horns

Fall/Winter 2008

Här är några plagg ur höst- och vinterkollektionen från kanadensiska Wings + Horns som nämnts tidigare här några gånger. Var och hälsade på hos Fever häromdagen och fick då höra att Wings + Horns va på ingång, roligt! Fever har för övrigt en ny hemsida och en onlinebutik på gång, håll ett öga öppet, de har många roliga märken där.
Läs mer om Kläder, Wings + Horns,
37.1°
+
John Johansson
0

Mishka

Fall 2008 hos Monkey Bizz

Monkey Bizz har fått in det senaste ur Mishkax27s höstkollektion, många snygga grejjer, surfa in hemsida eller besök Monkey Bizz på Malmgårdsvägen 24 (Stockholm).
Läs mer om Kläder, Mishka, Monkey Bizz
36.9°
+
John Johansson
0

Hellz Bellz

Fall 2008 Collection - A Crime For All Seasons

Hellz Bellz är tillbaka med mindre attityd men med ett bättre självförtroende. Det är en mer mogen kollektion vi ser i höst från ett av de bästa streetwearmärkena för tjejer. Kolla in alla bilder på deras hemsida. Ni hittar kläderna hos Caliroots, Grand (Schweiz) och Black Rainbow (Italien)…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Hellz Bellz,
37.1°
+
John Johansson
0

Appertiff

AW08/09

Svenska Appertiff har en sprillans ny hemsida och dessutom släpps den nya kollektionen snart som då ska finnas tillgänglig i deras onlinebutik. Ett märke som vi förhoppningsvis får se mer av i framtiden.
Läs mer om Kläder, Appertiff,
37.1°
+
John Johansson
0

Velour

A/W 2008

Ännu en stark kollektion från göteborgsmärket Velour som idag finns utspritt över hela världen. Mycket stickat och snygga skjortor som ger ett väldigt bra helhetsintryck. Har ni ännu inte besökt deras flaggbutik på Magasinsgatan i Göteborg? Gör det!
Läs mer om Kläder, Velour,
37.0°
+
John Johansson
0

Phenomenon

Fall/Winter 2008 Collection

Hysteriskt är nog temat på den senaste kollektionen från Phenomenon för deras lookbook är minst sagt grotesk. Men fokuserar man sig på plaggen så hittar man en del snygga jackor och ja...det kanske bara va det. Roligt i vilket fall som helst.
Läs mer om Kläder, Phenomenon,
37.2°
+
John Johansson
0

Whyszeck

Hos 111Vox

Onlinebutiken 111Vox har fått i de senaste från Whyszeckx27s höst- och vinterkollektion som jag skrivit om här tidigare. Många sköna plagg som ska hålla dig varm och snygg i vinter.
Läs mer om Kläder, Whyszeck, 111Vox
37.0°
+
John Johansson
0

Masterpiece

2008 Fall/Winter Collection

Sista märket ur madHectic-familjen är Masterpiece som kör en väldigt tillbakadragen och mogen stil. Många sköna plagg som passa hösten till.
Läs mer om Kläder, Masterpiece, madHectic
37.0°
+
John Johansson
0

Hectic

2008 Fall/Winter Collection

Vi fortsätter med ännu ett märke ur madHectic-familjen; Hectic, som bjuder på en lite enklare kollektion med många basic-plagg, inget jätteintressant.
Läs mer om Kläder, Hectic, madHectic
37.1°
+
John Johansson
0

Roc Star

2008 Fall/Winter Collection

Japanska Roc Star är den nyaste medlemmen i madHectic-familjen (där även Masterpiece och Hectic finns med). Deras höst- och vinterkollektion som innehåller massor av olika stilar och plagg. Allt från lekfulla tryck till enkla skjortor och tröjor. Det är inget jättesug efter japanska märken (med undantag alla jeansmärken) i Sverige och just därför…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Roc Star, madHectic
37.0°
+
John Johansson
0

Henrik Vibskov

A/W 2008 @ Tres Bien Shop

Tres Bien Shop har fått ännu ett x27Shop-in-shopx27 -märke; Henrik Vibskov. Massor av snygga plagg, verkligen en intressant kollektion som jag tror kommer lyfta märket till nya höjder. Vill ni testa kläderna och inte kan ta er till Malmö så säljs Henrik Vibskov även hos Scout / Göteborg, Cotton Mouth / Helsingborg, Happy People / Luleå och Black M…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Henrik Vibskov,
37.0°
+
John Johansson
0

The Casbah

Ny butik på PUB

Idag öppnar x27THE CASBAHx27 på modevaruhuset PUB, butiken är på 800kvm och ska ha ett rockigare helhetskoncept i det övre mellanprissegmentet för trendmedvetna yngre män och kvinnor som är intresserade av det senaste inom mode, design, kommunikation. Butikerna är sk multi-brand-stores och kommer ha varumärken med hög integritet och modegrad som…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, PUB,
37.1°
+
John Johansson
0

VNGRD

A/W 2008 Preview

Här är en förtitt på höst- och vinterkollektionen från italienska VNGRD som verkar utvecklats en del. När de började för några år sedan fick de en del uppmärksamhet för deras x27Octopus-temax27, mycket välförtjänt, men nu verkar de ha lämnat de och satsat på ett annat tema x27The Full Spectrumx27. Ser mycket intressant ut, får återkomma när mer bi…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, VNGRD,
36.9°
+
John Johansson
0

Supreme

Fall/Winter 2008 Collection

Nu va det dags igen, de streetwear-frälsta i USA blir som galna, det bildas köer och vi i Europa får bara stå och kolla på, flera hundra mil därifrån. Det handlar om Supremex27s höst- och vinterkollektion som släpps och den tar alltid slut lika fort. Egentligen händer det inte så mycket mellan kollektionerna, kläderna ser oftast likadana ut och d…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Supreme,
37.1°
+
John Johansson
0

Call of the Wild

Spring 2009 T-Shirts

En liten förtitt på sommarens t-shirts från engelska Call of the Wild som jag nämnt några gånger tidigare här. Inte så mycket att orda om ännu, får återkomma när resten av kollektionen dyker upp. Deras höstkollektion dyker väl snart upp i butik, bland deras återförsäljare hittar man 3st butiker i Sverige, kolla deras hemsida.
Läs mer om Kläder, Call of the Wild,
37.0°
+
John Johansson
0

Jason Nevikov

F/W 08

Jason Nevikov är en designer från Brooklyn, New York. Han gör minimaliska tryck inspirerade av punk/rock och NYC. En utav New Yorks bästa butiker Oak har fått in 3st av hans t-shirts, vill ni se fler bilder finns det från båda han nuvarande höst- och vinterkollektion och hans vår- och sommarkollektion för nästa år.
Läs mer om Kläder, Jason Nevikov,
37.1°
+
John Johansson
0

10.Deep

2008 Fall “Veni Vidi Vici” Collection - 1st Delivery

Snart (nästa vecka) börjar hyllorna fyllas av kläder från ett av världens största streetwearmärken; 10.Deep. Som vanligt har de en fräsch och snygg lookbook där man enkelt kan se vad den nya kollektionen innehåller och som vanligt har de ett budskap som går likt en röd tråd genom hela kollektionen. Hösttemat i år bygger på USAx27s sjunkande ekonom…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, 10.Deep,
37.0°
+
John Johansson
0

Tonite

2008 Fall/Winter “Traveling” Collection

Det var längesedan jag skrev av Tonitex27s höst- och vinterkollektion men nu är den här. I kollektionen har största fokuset lagts på trycken och jag tycker dom lyckats, det finns även med några crewnecks och hoodies men även där är det trycken som står i centrum. Ni hittar märket hos Scout i Göteborg
Läs mer om Kläder, Tonite,
37.1°
+
John Johansson
0

PAM

A/W 2008 - AroundAroundAround

För några veckor sedan dök det upp en liten förtitt på PAMx27s höst- och vinterkollektion, sen har man inget set eller hört från dem och nu har deras kläder börjat landa i butik. Nu har butiken Know It Nothing, Singapore fått in lite av kollektionen och postat bilder. Det handlar mest om t-shirts och även en skjorta. Får lov att återkomma när mer…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, P.A.M, Pam, Perks And Mini
37.0°
+
John Johansson
0

A.P.C.

Fall/Winter 2008 hos Scout

Butikerna är just nu fullproppade med nyheter och butiken Scout i Göteborg har fått den stora äran att ha A.P.C. i hyllorna, en riktigt snygg kollektion som innehåller mycket snyggt. Scout har även fått in nyheter från You Must Create, kolla in deras blogg för bilder hör.
Läs mer om Kläder, A.P.C.,
37.0°
+
John Johansson
0

Silas

2008 Fall/Winter Lookbook

Engelska Silas har släppt bilder på deras höst- och vinterkollektion som snart ska dyka upp i butik. På internet hittar man Silas hos Hanon Shop och Norse Store
Läs mer om Kläder, Silas,
37.2°
+
John Johansson
0

Our Legacy hos Trés Bien Shop

Plus ny hemsida

Trés Bien Shop blev nyligen utsedd till till x22Best Webshop 2008x22 av tidningen Café och idag har de även uppdaterat den med massor av höstnyheter från Our Legacy.
Läs mer om Kläder, Our Legacy, Trés Bien Shop
37.2°
+
John Johansson
0

Surface to Air

2008 Fall - August Release

Kläderna från franska Surface to Air har börjat dyka upp i butikerna och butiken NOMAD har lagt upp bilder på sin hemsida. Många snygga plagg och de lär väl dyka upp hos Trés Bien Shop inom kort, bifogar även några skor ur höstkollektionen. Vill ni se lookbooken för hösten kan ni se mit tidigare inlägg här.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Surface to Air,
36.9°
+
John Johansson
0

iDiom

08-09 Fall/Winter Collection

Idiom, Burtonx27s lilla japanska husmärke släpper inom några veckor sin höst- och vinterkollektion. Kollektionen består mestadels av vita, svarta och gröna produkter, snyggt tycker jag, skulle lätt kunna köra grönt i backen i år. För övrigt så har Burton uppdaterat sin hemsida med alla nya kitt och kläder för årets vintersäsong,värt att kolla in.
Läs mer om Kläder, iDiom, Burton
37.0°
+
John Johansson
0

Kilo Goods

Spring 2009 Collection Preview

Kilo Goods har släppt en liten förtitt på deras kommande vårkollektion. Kilo Goods brukar alltid imponera men jag måste faktiskt säga att jag är lite besviken, känns inte nytänkande alls, snarare tvärtom och de snygga mönsterna de kört med i tidigare kollektioner är helt borta. Men detta är ju som sagt bara en preview, får återkomma längre fram
Läs mer om Kläder, Kilo Goods,
37.2°
+
John Johansson
0

Soulland

Spring/Summer 2009

Här är bilder från dansken Silas märke Soulland, det är den kommande höst- och vinterkollektionen som bl.a. säljs hos Scout. Denna kollektionen är betydligt mer välfylld än tidigare kollektioner, jackor och byxor i samma stil (som även WoodWood kör mycket med), snygga tröjor och såklart några t-shirts med väldigt snygga tryck.
Läs mer om Kläder, Soulland,
37.0°
+
John Johansson
0

Swagger

2008 Autumn Winter Collection

Japanska Swagger har lagt upp ett jobbigt spel på sin hemsida där de presenterar sin nya höst- och vinterkollektion. Spelet ska väl på något sätt symbolisera namnet på kollektionen som är; x27The Protagonistx27. Om ni orkar kan ni kämpa er fram och se alla plaggen, jag har plockat ut de mest intressanta. Hoppas även på en lookbook inom kort så man
Läs mer om Kläder, Swagger,
37.0°
+
John Johansson
0

Mishka NYC

2008 Fall/Winter “Skyway Trippers” Collection

Mishka NYC har nu presenterat sin kommande höst- och vinterkollektion som har titeln “Skyway Trippers”. I denna första leveransen ligger fokus på 3st plagg, x27Spetsnaz Maryak Tech Jacketx27 är en x27fiskarjackax27 som tål de mesta väder och har över 25st fickor (!) och x27Skyway Leather Bomberx27 är en skinnjacka med påsydda märken där det på e…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Mishka NYC,
37.0°
+
John Johansson
0

Postweiler Hauber

Autumn/Winter 08/09

Postweiler Hauber är en designer från Tyskland som i sin workshop i Mannheim blandar postpunk med geometri på ett sätt som jag inte vill kalla snyggt utan snarare intressant. Bilderna ni ser är från hans höst- och vinterkollektion.
Läs mer om Kläder, Postweiler Hauber,
37.0°
+
John Johansson
0

Kid Vanilla

2009 Collection

Designern bakom Kid Vanilla heter Eva Balg och bor i Antwerpen. Hennes senaste kollektion släpps snart i Belgien, Luxemburg, Frankrike, Tyskland, Holland, Hong Kong, Japan och på några ställen online.
Läs mer om Kläder, Kid Vanilla,
37.0°
+
John Johansson
0

Haberdashery

Online store now open!

Haberdashery slog upp sina portar på Herkulesgatan 24 i Stockholm i april i år. Nu har de öppnat en onlinebutik där man bl.a. kommer kunna handla jeans från några av de bästa tillverkarna i världen, de säljer märken som Edwin, Iron Heart, Studio Dx27Artisan, Flat Head och Sugar Cane. Håll ett öga öppet för höstnyheterna lär börja droppa inom kort.
Läs mer om Kläder, Haberdashery,
37.0°
+
John Johansson
0

Orisue

2008 Fall “Intellectual Threat” Collection

På Orisuex27s hemsida ligger det en teaser på deras höstkollektion med igår postade Hypebeast på sin hemsida deras lookbook. Jag har fortfarande inte hittat någon svensk återförsäljare av Orisue, men i både Danmark och Norge finns det butiker.
Läs mer om Kläder, Orisue,
36.9°
+
John Johansson
0

Married to the MOB

Fall 2008

NY-baserade Married to the MOB är ett av få streetwearmärken för tjejer som lyckas leverera snygga och bärbra plagg. Deras höstkollektion innehåller en del godbitar bl.a hoodies och jackor. Ni hittar deras kläder hos Caliroots.
Läs mer om Kläder, Married to the MOB,
37.0°
+
John Johansson
0

WoodWood

Spring/Summer 2009 Lookbook

Det är snabba ryck hos danska klädmärket WoodWood, bara för några dagar sedan visade det upp sin vår- och sommarkollektion på catwalken och redan nu finns deras lookbook att beskåda. Mycket vackert presenterat.
Läs mer om Kläder, WoodWood,
37.0°
+
John Johansson
0

Henrik Vibskov

Spring/Summer 2009 Collection

En av danmarks mest intressanta designer Henrik Vibskov presenterade nyligen en mycket stark vår- och sommarkollektion för nästa år. Visst ser det väldigt annorlunda ut vid första anblick men kollar man noga ser man många snygga och bärbara plagg. Henrik Vibskov hittar ni närmast i Weekday-butikerna.
Läs mer om Kläder, Henrik Vibskov,
37.1°
+
jocke kofot
0

New City Love

Ny svensk internetbutik

Det har öppnat en ny svensk internetbutik vid namn New City Love som säljer schyssta t-shirts från små oberoende märken som CTRL, Durkl, Hoodman och Sould. Inga höstnyheter där ännu, men det dyker väl förhoppningsvis upp inom kort.
Läs mer om Kläder, New City Love,
37.1°
+
John Johansson
0

Rocksmith

Fall 2008 Cut & Sew Delivery 1

Ni har ju sett både bilder och videos på Rocksmithx27s höstkollektion här på Streetwearfeber, nu ska första leveranserna snart börja dyka upp i butikerna. I första omgången finns det en väldigt snygg x27Slash Windbreaker Jacketx27 i 3st färger (svart, vit, lila) och x27Double Cross Hoodyx27 och x27The Waxed Cotton M-65 Jacketx27 bl.a. Dyker väl u
Läs mer om Kläder, ,
37.2°
+
John Johansson
0

Whyszeck

SS09 Sneakpeak

Redan nu finns det bilder på den kommande vår- och sommarkollektionen från svenska Whyszeck. Det är roligt att se svenska märken utvecklas och avancera så som Whyszeck har gjort, nästa års kollektion är fullproppad med snygga kläder. Höst- och vinterkollektion håller i detta nu på att skeppas iväg, kanske till och med redan finns i butik, kolla in…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Whyszeck,
37.0°
+
John Johansson
0

WoodWood

2009 Spring/Summer Collection

Från Copenhagen Fashion Week kan man nu se bilder från WoodWoodx27s vår- och sommarkollektion 2009. En stark kollektion som gör WoodWood värdiga av den stora uppmärksamheten de fått den senaste tiden. WoodWoodx27s höst- och vinterkollektion bör f.ö. snart vara i butik, vill ni se den har jag tidigare nämnt den här. Vill ni se kollektioner från an…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, WoodWood,
37.0°
+
John Johansson
0

Junk de Luxe

Autumn/Winter 08' Collection

Danska märket Junk de Luxe har väl de flesta stött på någon gång, de gör stabila basic-plagg som finns att hitta lite varstans. Bilderna ni ser är på deras höst- och vinterkollektion som nu finns i butik, hela lookbooken ligger på deras hemsida. I denna kollektionen ser man de klassiska plaggen men även några snygga detaljer som ger ett intressan
Läs mer om Kläder, Junk de Luxe,
37.1°
+
John Johansson
0

Converse

By John Varvatos

Converse har som ni kanske vet tagit ett steg in i klädernas värld och tar då hjälp utav designern John Varvatos. Nu är höst- och vinterkollektionen snart här och Sneaker Freaker har slängt ihop lite fakta om John Varvatos här. En rockig kollektion som går hand i hand med deras skor.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Converse, John Varvatos
37.1°
+
John Johansson
0

MadeMe

Fall '08 Collcetion

Designern Erin Mageex27s märke MadeMe har släppt pressbilder på den kommande höstkollektionen. På bilderna ser man bl.a. kläder från samarbeten med James Blagden och Peggy Noland. Många snygga skinnjackor, flannelskjortor, t-shirts m.m.
Läs mer om Kläder, MadeMe,
37.2°
+
John Johansson
0

Nike Sportswear

080808

Idag, den 8e augusti 2008, har väl ingen missat att invigningen av OS i Peking pågått och pågår fortfarande. Många är företagen som försöker få del av uppmärksamheten som OS drar på sig, ett av de märken som gjort en riktig storsatsning är Nike. Ska försöka sammanfatta några av de produkter och annat som släppts idag den 080808. Mer efter hoppet.
Läs mer om Kläder, Nike Sportswear,
37.0°
+
John Johansson
0

The Hundreds

Fall 2008 Collection Preview

Update Det dröjde inte länge för hela lookbooken att dyka upp. Ser intressant ut och Digital Gravel har redan fått in en del av kollektionen. För några dagar sedan (jag har haft en liten semester, ursäkta förseningen) visade The Hundreds upp en liten förtitt på sin kommande höstkollektion. Inte så mycket att säga än så länge, får hoppas att fler…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, The Hundreds,
37.1°
+
John Johansson
0

Rockers NYC

Fall/Winter 2008

Rockers NYC fortsätter släppa kläder med galna mönster, i höst- och vinterkollektionen hittar vi mönstret x27Neon Ghostx27 som syns på en väst och en mycket cool skinnjacka. Andra plagg i kollektionen är några byxor, skjortor och en poncho. Mer lär dyka upp snart.
Läs mer om Kläder, Rockers NYC,
37.0°
+
John Johansson
0

Without Backbones

Spring 2009

Från östra London kommer märket Without Backbones som i sin vårkollektion kör nästan helt och hållet på svart och vitt. Stilen är nära på gotisk och det är också det dom vill uppnå. Med sin stil vill designerna Robin Graves och Joseph Hodgkinson nå ut till så många som möjligt och som de själva uttrycker det x22like a good album, be rememberedx22.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Without Backbones,
37.1°
+
John Johansson
0

Rocksmith

Fall 2008 Sneak Peak

Nu var det NY/Tokyo-baserade Rocksmithx27s tur att presentera sin höstkollektion, jag skrev ju förra veckan om deras x27systermärkex27 Kilo Goods (här). Kollektionen heter x27The Next Frontierx27 och innehåller många snygga t-shirts, lite cut&sew och accessoarer.
Läs mer om Kläder, Rocksmith,
37.1°
+
John Johansson
0

S2VS

Fall 2008

Sean William Salim började på skolan x27Parsons School of Designx27 år 2004. Han kände att det saknades något på marknaden och startade senare sitt egna märke S2VS. Några år har gått och nu är hans höstkollektion här och är inspirerad av den industriella revolutionen som pågick i Västra Europa under 1800-talet. Ser du något som lockar rekommender…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, S2VS,
37.0°
+
John Johansson
0

Kitsuné

Fall/Winter 2008/09

x22A New Fox in Townx22 heter den nya kollektionen från franska Kitsuné. Inför hösten har man satsat mycket på material som jeans och kashmir och designen står Masaya Kuroki för. En liten parentes är att Kitsuné funnits sedan 2002 och är lika mycket skivbolag som klädföretag och drivs av Gildas Loaec som mötte Masaya Kuroki i en skivbutik i Paris.
Läs mer om Kläder, Kitsune, Kitsuné
37.0°
+
John Johansson
0

Mjölk

Spring/Summer 09 Collection

Det blir inte mycket bättre än såhär, Australien har massor av bra märken och det här är ett utav de allra bästa. Mjölk heter det och startades 2003 av Lars Stoten (svensk) och John Clarke. Deras vår- och sommarkollektion inför nästa år får mig redan att längta, så mycket inspiration. Jag vet faktiskt inte vart man hittar Mjölk närmast, någon so…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Mjölk,
37.1°
+
John Johansson
0

You Must Create (YMC)

Fall/Winter 2008/09

YMC (You Must Create) har dykt upp i den engelska butiken End Clothing som förtjänt blivit väl omnämnd här. Det är roligt att se höstnyheter dyka upp, bland YMCx27s nyheter hittar man många snygga plagg bl.a. skorna, bältet och jackorna får mig att vilja öppna plånboken. Vill ni ha detaljerade bilder finns det på End Clothingx27s hemsida. Frakten…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, You Must Create, YMC
37.1°
+
John Johansson
0

Lars Andersson

Spring/Summer 2009

Här är en ny svensk förmåga vid namn Lars Andersson och bilderna är på hans kommande vår- och sommarkollektion som är hans första kollektion någonsin, vilket är svårt att tro när man ser det. En väldigt duktig designer som jag aldrig hört talas om tidigare, han bor för tillfället i Brooklyn och har gjort så i fyra år. Ingen hemsida men tillhör W2
Läs mer om Kläder, Lars Andersson,
37.0°
+
John Johansson
0

Kilo Goods

Spring 2009 Campaign

Inför Kilo Goods kommande vårkampanj har de tagit hjälp utav Phil Chang som tog med hela gänget till Dartmouth College och smällde av en session. Våren 2009 känns långt borta men om ni ser vad ni gillar passa då på att roffa åt er det sista ur sommarens kollektion hos Caliroots.
Läs mer om Kläder, Kilo Goods,
37.0°
+
John Johansson
0

WoodWood

Fall/Winter 2008 Collection

WoodWood ska inte behöva någon närmare presentation, vet ni inte vad det är för märke så finns det massor av info i mina tidigare inlägg här. Från catwalken får vi oss en titt på vad som kommer i från WoodWood i höst/vinter. Ser mycket jag gillar bl.a. en snygg skjorta och en stickad tröja. Snart i en butik nära dig.
Läs mer om Kläder, WoodWood,
37.0°
+
John Johansson
0

Fred Perry x Tomoki Sukezane

Efter ett tidigare lyckat samarbete har Fred Perry ännu en gång samarbetat ihop med den japanske designern Tomoki Sukezane och tagit fram en liten kollektion innehållande några kashmirtröjor och en väldigt snygg blazer. ingen info om tillgänglighet, får återkomma om det dyker upp något.
Läs mer om Kläder, Fred Perry, Tomoki Sukezane
37.0°
+
John Johansson
0

April77

2008 Fall/Winter Collection

Bilder från April77x27s kommande höst- och vinterkollektion har dykt upp lite varstans på internet det senaste men inte förrän nu har de lagt upp hela lookbookx27en på deras hemsida. Den nya kollektionen heter “We Lived Our Lives in Black” och har en riktigt skön stil med x27lumber jacketsx27, stora stickade tröjor och rutiga skjortor blandat med
Läs mer om Kläder, April77,
37.1°
+
John Johansson
0

Nike

Nyheter hos Recognize

Recognize har fått in lite nyheter från Nike, några t-shirtar och skor plus en rätt så cool windrunner vid namn x27Diamond Superrunnerx27. 899:- kostar den.
Läs mer om Kläder, Nike,
37.0°
+
John Johansson
0

Oakley x Greg Lutzka

Good Livin Pack

Oakley har jobbat ihop med skataren Greg Lutzka och tagit fram ett intressant litet packet innehållande ett par specialdesignade Frogskin, en New Era keps och en t-shirt. Finns att köpa hos In4mation
Läs mer om Kläder, Oakley, Greg Lutzka
37.0°
+
John Johansson
0

Cicatriz

Summer 2008

Nu är Cicatriz tillbaka med en ny sommarkollektion. Förra året var det nog deras hemsida som fick mest uppmärksamhet men i år märker man att fokusen har lagts på kläderna för det ser riktigt bra ut (och hemsidan är iofs riktigt bra också).
Läs mer om Kläder, Cicatriz,
37.0°
+
John Johansson
0

Won Hundred

Autumn/Winter 08' Lookbook

Danska märket Won Hundred startades år 2004 av Nikolaj Nielsen. Året senare togs även Pernille Schwarz in i företaget. De har sedan dess kommit en lång väg och finns idag representerade i 170 butiker runt om i världen och har showrooms i Köpenhamn och Stockholm. En annan stor händelse som kommer ske i år är öppnandet av en flaggskeppsbutik i Köpen…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Won Hundred,
37.0°
+
John Johansson
0

PAM

A/W 2008/09 Collection Preview

Här får ni en liten förtitt på vad höst- och vinterkollektionen från PAM har att erbjuda. Det är bloggen Honeyee som postat bilderna och räkna med att jag kommer stå på dörren när dessa kläderna landar i butik. Ni hittar dom bl.a. hos Scout i Göteborg.
Läs mer om Kläder, Pam, Perks and mini
37.0°
+
John Johansson
0

Capsule

Fashion Event New York

Igår startade modemässan Capsule i New York där flera svenska märken finns representerade. Några av de som tagit sig över Atlanten är; Fifth Avenue Shoe Repair, Gram, Hope, Julian Red, Our Legacy, Velour mfl. Vill bara önska alla svenska märket lycka till och hoppas att ni säljer bra (fast inte för bra, blir så tråkigt då). Surfa in hos We Are T…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Capsule,
37.0°
+
John Johansson
0

Rittenhouse

Fall/Winter 2008/2009

Nu dyker det upp många roliga höst- och vinterkollektioner runtom på nätet, kommer presenteras många här på Streetwearfeber framöver, ska försöka hinna med så många som möjligt. x22From the land down underx22 hittar vi senaste från Rittenhouse, ett enkelt och snyggt märke. Rittenhouse finns hos Odd Number och Black Market Sthlm.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Rittenhouse,
37.0°
+
John Johansson
0

Patrik Ervell

Fall - Winter 2008

Svenskättade New York-bon Patrik Ervell startade sitt märke med samma namn år 2005 efter att han studerat på Parsons School of Design. Åren har gått och hans senaste höst- och vinterkollektion finns nu att beskåda, helt klart intressant, väldigt osvenskt. Ni hittar hans kläder hos Tres Bien Shop
Läs mer om Kläder, Patrik Ervell,
37.0°
+
John Johansson
0

Coming Soon

by Yohji Yamamoto

Det blir error i min hjärna när jag går in på hemsidan till Yohji Yamamotox27s senaste projekt; x27Coming Soonx27. Ett oerhört dumt namn att välja! Det nya märket ska ha en lite snällare prislapp än tidigare kläder från Yohji Yamamoto. x22Coming Soonx22 is a brad created for a generation of women and men who wear what they like, without stating wh…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Coming Soon, Yohji Yamamoto
36.9°
+
John Johansson
0

Nike Sportswear

2008 Fall Lookbook

Här är bilder från Nikex27s kommande höstkollektion, de fortsätter att höja ribban och pressa konkurrenterna.
Läs mer om Kläder, Nike Sportswear, Nike
37.0°
+
John Johansson
0

Folk

A/W 2008 hos Hanon Shop

Det är ont om nyheter i butikerna vid den här tiden och alla butikerna har fullt upp med att rea ut det sista svårsålda från våren (och tidigare). Men, Hanon Shop har fått in en liten kollektion från engelska Folk som själva även har lagt upp höstens nyheter i sin webshop. Mina favoriter hittar man bland accessoarerna, deras bälten är riktigt sny
Läs mer om Kläder, Folk,
37.0°
+
John Johansson
0

A.P.C

Autumn/Winter 08-09 Catalog

Användaren jimmyc borta hos Superfuture/Supertalk har kommit över en katalog från franska A.P.Cx27s höst- och vinterkollektion som han scannat in och lagt upp. Många intressanta plagg främst bland jackorna och överdelarna tycker jag, även vinterkängorna ser intressanta ut.
Läs mer om Kläder, A.P.C,
37.0°
+
John Johansson
0

PAM

High Summer Collection 2008

Perks and Mini (P.A.M) är enligt mig ett utav de duktigaste klädmärken på t-shirtgrafik. De har nu släppt en liten limiterad kollektion vid namn x27High Summerx27. Kollektionen innehåller 5st tryck som är omarbetade från tidigare kollektioner. Den finns hos bl.a. Haven.§
Läs mer om Kläder, Pam, Perks and mini
37.2°
+
John Johansson
0

Rocksmith

2008 Fall “Keep Up Collection

Rocksmith väljer som så många andra nu för tiden att visa upp sina kollektioner i form av en video (lär dyka upp en vanlig lookbook också). Han ni ser springa runt på taket (Rocksmithx27s huvudkontor i Brooklyn) heter Theophilus London aka Kapps och är en grym MC, kolla in hans myspace här. I videon ser man totalt 5 olika uppsättningar kläder, nå…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Rocksmith,
37.0°
+
John Johansson
0

Qhuit

Spring 2009 Preview

Ett för mig nytt märke vid namn Qhuit visade upp sin vårkollektion (-09) på mässan Bright som pågick i Frankfurt i helgen. De ihärdiga bloggarna på HypeQuest var på mässan och tog då korten som är bifogade i bildspelet. En helt klart godkänd kollektion som jag hoppas vi snart får se i Sverige.
Läs mer om Kläder, Qhuit,
37.0°
+
John Johansson
0

Surface to Air

Fall/Winter 2008

Parisbaserade kollektivet Surface to Air har nu presenterat sin höst- och vinterkollektion som redan nu finns i deras butik i Paris. I kollektionen finns såklart riktigt snygga och stilsäkra plagg men även några skor och väskor som ser intressanta ut. Surface to Air hittar ni hos Tres Bien Shop.
Läs mer om Kläder, Surface to Air,
37.0°
+
John Johansson
0

Lagom

Nu i butik!

Som ni kanske sett så börjar plaggen ur Lagomx27s senaste kollektion ta slut i deras webshop, men misströsta inte! I denna veckan har butiken Tjallamalla som finns i både Stockholm och Malmö fått in kollektionen och den går att köpa där nu. Även Caliroots skriver i sin blogg att de har fått in kläderna och att de ska ligga online inom kort. …
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Lagom,
37.0°
+
John Johansson
0

S/S Friends

Summer Kit

Sean och Sarah, pojkvän och flickvän, musiker och designer, nu har de samarbetat och släppt ett par riktigt sköna shorts. S/S står för x27Season Specificx27 och betyder plagg som är specifika för en viss säsong. Som t.ex. sommarens shorts eller mössorna på vintern. Såhär skriver dom själv om sina shorts: x22Simple and classic style. Trunks constr…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, S/S Friends,
37.0°
+
John Johansson
0

Life With Bird

A/W 2008

Australiensiska märket Life With Bird drivs av Bridget Mccall (Bird) och Nicholas Van Messner och startades år 2002. Bilderna ni ser är från deras höst- och vinterkollektion. Än så länge finns inte märket i Sverige men blir man sugen på något så finns det en lista på online-återförsäljare på hemsidan.
Läs mer om Kläder, Life With Bird,
37.0°
+
John Johansson
0

VNGRD

'The Steal' - One Year Anniversary Items

Denna månaden fyller VNGRDx27s onlinebutik x27The Stealx27 1år, för att fira detta har de släppt några riktigt gräsliga produkter. Deras klassiska x27Octopus-temax27 har hamnat på en windbreaker och det ser riktigt knasigt ut. Man har även släppt två stycken t-shirts med tryck gjorda av italienska konstnären Dr. Pira, även två bälten finns med bla…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, VNGRD,
37.0°
+
John Johansson
0

Violent Elegance

Enkla t-shirts från Berlin

Tänkte det var på tiden att jag tipsade om ett t-shirtmärke! Violent Elegance heter det och håller till i Berlin, 32EUR tar de för en t-shirt.
Läs mer om Kläder, Violent Elegance,
37.1°
+
John Johansson
0

Visvim

G-line Saga chino pants

Hittade dessa snygga chinosen från Visvim´s x27G-Linex27, gillar verkligen den gula varianten men som vanligt när det gäller Visvim är det snuskigt dyrt! Nästan 3500kr! Är det någon som har några billigare alternativ? Filippa K ska ha ett par vet jag, men de känns lite FÖR gula. Se fler kläder från Visvim hos SlamJam Store.
Läs mer om Kläder, Visvim,
37.0°
+
John Johansson
0

Call of the Wild

Fall/Winter 2008 Preview

Skottska butiken Hanon Shop har postat bilder på några av plaggen ur Call of the Wildx27s kommande höst- och vinterkollektion. Roligt att se lite hösttecken, iallafall när det gäller kläder. Återkommer när det dykt upp mer, vill ni veta mer om Call of the Wild kan ni läsa mina tidigare poster genom att klicka på länken vid x27Etiketterx27, hajjar…
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, Call of the Wild,
37.0°
+
John Johansson
0

BBC | Ice Cream

Season 6 Lookbook By Carri Munden

När jag såg dessa bilderna från BBC | Ice Creamx27s lookbook så var min första tanke; x22Rip off!x22 för den påminner väldigt mycket om det londonbaserade märket Cassette Playax27s underbara stil. Jag hade rätt, typ, det va ingen rip-off men däremot är det Cassette Playax27s egna Carri Munden som står för utseendet på Pharrells senaste lookbook. …
Läs hela artikeln
Läs mer om Kläder, BBC | Ice Cream, Cassette Playa, Carri Munden
37.1°
+
John Johansson
0

Whyszeck

FW08

Svenska Whyszeck är tillbaka med ytterligare en intressant kollektion. Höst- och vinterkollektionen är inspirerad av den brittiska modskulturen och skinheadkulturen från 1960-talet. Kolla in bilderna och längta till hösten.
Läs mer om Kläder, Whyszeck,
36.9°
+
John Johansson
0

BBB - CTRL SS09

Favoriter från Bread & Butter Barcelona

Finska CTRL har fullt upp, inte nog med att de visade upp sin vår- och sommarkollektion på BBB, de håller även på att uppdatera sin hemsida och har nyligen slängt upp en webshop där man kan välja och vraka bland alla deras snygga mönster och tryck.
Läs mer om Kläder, CTRL,